Waarom krijgen ondernemers geen hypotheek?

Met die vraag hebben in 2015 meer dan 650 ondernemers zich gemeld bij FinaForte
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk dat ondernemers wel degelijk een hypotheek kunnen afsluiten. Helaas ervaren veel ondernemers het proces van het afsluiten van een hypotheek als stroperig en erg moeizaam. Tijd dus om de feiten uit te zoeken en op een rij te zetten.

In het rapport krijg je antwoord en/of inzicht in de volgende vragen:

Kun je als ondernemer een top hypotheek afsluiten en zo ja bij welke banken?
Maken banken onderscheid tussen het type ondernemer zoals:startende ondernemers, zzp-ers, ondernemers met personeel of een direkteur van een MKB bedrijf?
Bij welke banken kun je aankloppen voor een combinatiepand (wonen en werken)?
Indien je een zzp hypotheek af wilt sluiten zijn er voldoende mogelijkheden. Echter is een goede voorbereiding van belang. Tevens zijn er veel banken die bepaalde afslagen en/of beperkingen opleggen.

Een zzp hypotheek is ook mogelijk voor startende ondernemers. Bij welke banken dat mogelijk is vind je ook terug in het rapport.

Een hypotheek voor ondernemers voor een direkteur (dga) van een middelgroot tot groot MKB bedrijf? Je zou denken dat veel banken om de direkteur als klant staan te springen. Het tegendeel is waar. Slechts 1 op de 5 hypotheekverstrekkers biedt een dga hypotheek aan.

De conclusie van het rapport is dat een hypotheek voor ondernemers bij lange na niet gelijkwaardig wordt behandeld als een hypotheek voor particulieren. Ik ben van mening dat er nog veel ruimte voor verbetering is bij banken om de toegang tot een hypotheek voor ondernemers te vergroten.

Ben je ondernemer en heb je vragen over een hypotheek dan kun je hier meer informatie terugvinden.

Op diverse media zoals Z24.nl is ook aandacht besteed aan ons onderzoek. Op dit platform vind je meer informatie terug over het laatste nieuws voor ondernemers.

Klik hieronder op download rapport om kosteloos de marktanalyse hypotheekverstrekking aan ondernemers te downloaden. Neem dit ter voorbereiding van een hypotheekadvies mee naar jouw adviseur zodat je beslagen ten ijs komt!

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel ons voor een gratis gesprek op 085-0074080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:
    Ik accepteer het privacy beleid