FinaForte Hypotheken

ZZP hypotheek

Finaforte, de nr. 1 in hypotheken voor zzp.

Direct jouw mogelijkheden weten voor een zzp hypotheek? Vraag vandaag nog een gratis oriënterend gesprek aan. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in hypotheekadvies voor zzp maar wij kunnen ook zelf jouw zakelijk inkomen beoordelen. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Wij kennen het acceptatiebeleid en voorwaarden van alle banken voor zzp’ers. Past jouw situatie net niet binnen het beleid dan kunnen wij met een goede onderbouwing een maatwerk aanvraag indienen. Hierdoor heb je bij ons de hoogste slagingskans of kun je vaak méér lenen.

R

Keuze uit meer dan 40 banken

R

Bieden zonder voorbehoud

R

Hoogste slagingskans voor ondernemers

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

zzp hypotheek
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Ondernemers hypotheken

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

Krijg altijd de beste rente

FINAFORTE

De snelste weg naar een zzp hypotheek

Op zoek naar een zzp hypotheek? Maar weet je niet exact met welk inkomen je hypotheek berekent wordt of wil je weten welke uitdagingen er misschien zijn als zzp’er? Neem dan contact op met ons voor een gratis eerste gesprek inclusief berekening van de maximale zzp hypotheek. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan je denkt. Geen zorgen, je hoeft niet naar een van onze kantoren te komen. Het eerste gesprek kan telefonisch of digitaal, lekker makkelijk en snel.

Het voordeel van een specialist in zzp hypotheken

Wij zien dat veel zzp’ers onnodig worden afgewezen of een te lage hypotheek krijgen. Een hypotheekadviseur gespecialiseerd in zzp’ers kan vaak het verschil maken. Het verschil met een “standaard” hypotheekadviseur en een hypotheekadviseur gespecialiseerd in ondernemers is dat hij of zij niet alleen verstand heeft van hypotheken maar je inkomen ook als zzp’er kan beoordelen.

Onze hypotheekadviseur analyseren zelf jouw cijfers, gaan het gesprek aan met jou als onder nemer en stellen zelf het inkomen vast. Daarnaast kennen zij het acceptatiebeleid van de banken als geen ander. Hierdoor weten zij precies bij welke bank je de hoogste slagingskans hebt en waar je de hoogste hypotheeksom kunt krijgen. Wij kijken naar jouw aanvraag zoals de bank naar een aanvraag kijkt. Zien wij mogelijke problemen? Dan tackelen we deze voordat we deze indienen. Ook het sparren met jouw boekhouder of accountant is voor ons dagelijkse kost en is dat stapje extra wat wij graag doen voor een goed resultaat.

Wij vertalen jouw verhaal naar de bank en maakt samen met jou een ijzersterke onderbouwing. Zo kun jij als zzp’er wel die woning kopen. Ook als je ergens anders al bent vastgelopen helpen wij je graag verder.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Loopt jouw hypotheekaanvraag stroef of ben je afgewezen? Ook dan hebben wij in meeste gevallen gewoon mogelijkheden voor je. Door het goed kunnen vertalen en toelichten van jouw cijfers kunnen wij meer voor jou betekenen.

Ook startende zzp zonder jaarcijfers kunnen bij ons terecht. Wanneer je minimaal 6 maanden als zelfstandige werkt en in loondienst hetzelfde beroep uitoefende kun je via ons vaak gewoon een hypotheek afsluiten als zelfstandige.

Plan een gratis oriënterend gesprek met een zzp hypotheekadviseur

De zzp hypotheekadviseur van Finaforte berekent jouw zakelijk inkomen, weet precies hoe jij je jaarcijfers op orde krijgt en kent de regels van alle banken. Hierdoor heb jij snel inzicht doordat wij de nauwkeurig jouw maximale zzp hypotheek berekenen. Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn? Plan vandaag nog een gratis oriëntatiegesprek.

Bereken direct jouw zzp hypotheek

Maak gratis gebruik van de meest uitgebreide hypotheekcalculator voor zzp’ers.

hypotheek ondernemer berekenen

100% onafhankelijk

Wij begrijpen zzp'ers

Specialist in hypotheken voor zzp

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Bij ons kun je méér lenen

Bieden zonder voorbehoud

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!

  Ik accepteer het privacy beleid

  100% onafhankelijk

  Wij begrijpen zzp'ers

  Specialist in hypotheken voor zzp

  Meer dan 95% slagingskans

  Altijd de laagste rente

  Bij ons kun je méér lenen

  Bieden zonder voorbehoud

  Altijd een gratis oriënterend gesprek

  Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

  Bel ons op 085-0074080

  Plan een gratis oriënterend gesprek!

   Ik accepteer het privacy beleid

   Nieuw! Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers

   Finaforte streeft naar een eerlijke woningmarkt voor ondernemers en daarom bieden we hen ‘Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers’.

   Hiermee kun je met meer zekerheid een bod zonder voorbehoud uitbrengen en heb je tot wel 50% meer kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Zo heb jezelf meer zekerheid en krijgen de verkoper en makelaar meer vertrouwen in jouw bod. Lees meer over ‘Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers’.

   Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers

   Keuze uit alle zzp hypotheken en altijd de laagste rente

   1. Gratis gesprek

   Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, maximale hypotheek, rente en voorwaarden.

   2. Vergelijken & kiezen

   Onze hypotheekadviseurs kennen de voorwaarden en uitzonderingen van de banken als geen ander en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

   3. Tekenen bij de notaris

   Na akkoord vragen wij de definitieve hypotheekofferte op bij de bank en kun je deze tekenen bij de notaris. Nu kun je genieten van jouw nieuwe woning.

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Vragen over inkomen zzp en een hypotheek

   Waar kijkt de bank naar bij hypotheken voor zzp’ers?

   De bank kijkt naar de bedrijfscijfers van de laatste drie kalenderjaren (op aanvraag kan dit ook  om jouw maximale hypotheek als zzp’er te berekenen. Minder dan 3 jaar zzp’er? Kijk bij vragen over starters.

   ● Hoe lang jij al zelfstandig ondernemer bent
   ● Het gemiddelde inkomen over de laatste drie jaar ( toetsinkomen of zakelijk inkomen )
   ● De cijfers van de balansrekening
   ● Incidentele mee- of tegenvallers

   Waar kijkt de bank naar bij hypotheken voor zzp’ers?

   De bank gaat uit van de gemiddelde nettowinst over de laatste drie kalenderjaren voor het vaststellen van het gemiddelde inkomen van een zzp’er (voor starters gelden andere regels). Er bestaan 2 methodes om dit toetsinkomen te berekenen.

   ● De gemiddelde winst over de laatste 3 jaar
   ● De winst volgens de 1-2-3 methode

   Methode 1: gemiddelde winst over de laatste 3 jaar

   Bij deze methode gaat de bank uit van de gemiddelde nettowinst over de laatste drie jaar. De nettowinst (of fiscale winst) is de winst die je opgeeft bij de belastingaangifte. Maar.. is je winst het laatste jaar lager dan voorgaande jaren? De bank kijkt dan alleen naar de winst uit het laatste jaar.

   Methode 2: winst volgens de 1-2-3 methode
   De winst weegt het zwaarst in het laatste jaar. In jaar 3 telt het 3x mee, in jaar 2, 2 keer en in het eerste jaar wordt het maar 1 keer meegeteld. Vaak geeft de 1-2-3 methode een hogere uitkomst.

   Waarom is de balansrekening belangrijk bij een zzp hypotheek?

   De bank kijkt naar de cijfers op je balansrekening om een inschatting maken of je ook in de toekomst voldoende inkomsten hebt om je hypotheek te betalen. Met deze cijfers bepaalt de bank de solvabiliteit- en de liquiditeitsratio van jouw onderneming. We leggen deze begrippen hieronder uit. Banken hechten veel waarde aan deze ratio, het geeft een indicatie van jouw vermogen en de gezondheid van jouw onderneming. Bij starters gaan de banken soepeler om met deze cijfers.

   De solvabiliteitsratio

   Een solvabiliteitsratio is de verhouding tussen het eigen vermogen en het balanstotaal. Dit reken je uit door je eigen vermogen te delen door het balanstotaal. Het eigen vermogen vind je onder de passiva op je balansrekening. Je vermogen moet minimaal 20% – 25% van het balanstotaal zijn om geaccepteerd te worden.

   De liquiditeitsratio

   ‘Liquiditeit’ is de verhouding tussen je vlottende activa en jouw vreemd vermogen. Met andere woorden: het verschil tussen geld dat je op korte termijn binnenkrijgt en geld dat je op korte termijn moet betalen. De vlottende activa moeten de kortlopende schulden bedekken. Als dat niet lukt, is dat ook een reden voor de bank om jouw hypotheekaanvraag niet in behandeling te nemen.

   De liquiditeitsratio moet minimaal 1.0 zijn (geldt niet voor starters!). Dit reken je uit door de vlottende activa te delen door de kortlopende schulden. Zo weet je of er op korte termijn niet meer geld uit gaat dan er binnenkomt.

   Hoe gaan de meeste banken om met eenmalige uitschieters?

   Een hypotheekverstrekker corrigeert eenmalige financiële uitschieters bij het berekenen van een maximale hypotheek. Aan jouw hypotheekadviseur de taak een goede onderbouwing te maken, zodat dit geen belemmering is om een hypotheek af te sluiten.

   Vragen over hypotheek en startende zzp

   Kan een startende zzp zonder jaarcijfers een hypotheek aanvragen?

   Bij startende zzp’ers zonder jaarcijfers kijken de banken naast het inkomen ook naar de volgende gegevens. Je wordt gezien als starter als je dan de afgelopen 3 jaar als zelfstanig ondernemer bent gestart.

   ● Hoe lang ben je al zzp’er (hoe langer, hoe beter)
   ● Deed je in loondienst hetzelfde werk
   ● Werk je in een branche met goede perspectieven
   ● Prognose voor jouw bedrijf opgesteld door een accountant

   6 maanden - 1 jaar zzp’er

   De bank ziet jou als zzp’er zonder jaarcijfers. Deed je in loondienst hetzelfde beroep en kun je als het nodig is snel weer aan de slag in loondienst? Is de prognose voor je bedrijf uitstekend? Dan zijn er, met een hele goede onderbouwing, mogelijkheden.

   1 jaar- 3 jaar zpp'er

   Voor de bank ben jij starter met beperkte jaarcijfers. De bank kijkt naar jouw loopbaan in het verleden, de branche waarin je werkt en de prognose voor je bedrijf. Ziet dat er positief uit en geeft het de bank vertrouwen, dan biedt dat goede mogelijkheden. De bank zal wel vaak een afslag nemen op het inkomen. Lees hier meer over in het volgende kopje.

   Met welk inkomen rekent de bank bij startende zzp?

   Hypotheekverstrekkers passen vaak een afslag (bestendigheidsfactor) toe bij startende ondernemers en bij woningen met een hogere hypotheek. Dit houdt in dat 90, 80 of 70% van je toetsinkomen het uitgangspunt wordt voor jouw hypotheek. Welk percentage wordt ingehouden is afhankelijk van de bank en je persoonlijke financiële situatie.

   Vragen over hypotheekaanvraag zzp

   Bij welke banken kun je als zzp’er een hypotheek afsluiten?

   Je kunt als zzp’er bij veel hypotheekverstrekkers terecht, maar er zijn grote verschillen in voorwaarden en acceptatiebeleid. Je kunt een zzp hypotheek afsluiten bij ABN AMRO, Aegon, BLG, Florius, ING, Nationale-Nederlanden, Rabobank, Argenta Hypotheek, NIBC Direct, SNS Bank, Knab en Woonfonds. De hypotheekadviseur van FinaForte weet precies welke zzp hypotheek past bij jouw situatie. Zo voorkom je eeen onnodige afwijzing of een moeizaam proces.

   Welke documenten lever ik aan bij de bank?
   De volgende extra documenten heb je nodig voor een hypotheekaanvraag als zzp’er.

   ● Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK) inschrijving eenmanszaak
   ● Jaarrekeningen / jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar (geldt niet voor starters)
   ● Beperkte jaarcijfers / halfjaarcijfers (alleen voor starters)
   ● Kopieën van je aangiftes inkomstenbelasting en -aanslagen van de afgelopen 3 jaar
   ● Inkomensverklaring (alleen voor starters)
   ● Prognose opgemaakt door een accountant (alleen voor starters)
   ● Overige documenten die je bestendige inkomen aantonen
   ● Krediettoelichting van hypotheekadviseur

   Als klant van FinaForte krijg je een persoonlijk dashboard. Daarin staat welke documenten je nodig hebt, en je kunt eenvoudig alle documenten in het dashboard uploaden. Ook hoor je tijdens het gratis oriënterend gesprek al welke documenten je alvast kunt verzamelen en waar. je op moet letten in jouw situatie.

   Kan een zzp’er een hypotheek krijgen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

   Ja, je kunt een NHG krijgen als je minimaal 1 jaar zzp’er bent. Als je een hypotheek met NHG afsluit, neemt deze jouw schuld over als je de hypotheek niet meer kan betalen. Voorwaarde is dat de hypotheek én de prijs van jouw huis onder de 355.000 euro liggen (2022) of onder 405.000 euro in 2023. Meer informatie over de nationale hypotheek garantie vind je op nhg.nl.

   Wat is het beste moment om een gratis gesprek aan te vragen?

   Onze hypotheekcalculator kan prima globaal je hypotheek berekenen. Maar tijdens een gratis gesprek krijg je een beter inzicht in je maximale hypotheek, leggen we uit welke documenten je nodig hebt voor je hypotheekaanvraag en welke valkuilen er eventueel zijn. Vraag in elk geval een gratis gesprek aan voordat je een bod uitbrengt, een voorlopig koopcontract tekent of als je een aankoopmakelaar inschakelt. Het heeft namelijk geen zin om een bod uit te brengen als je niet weet wat je maximale hypotheek bedrag is of als je je documenten niet op orde hebt.

   Overige vragen

   Waarom hypotheekadvies van een adviseur gespecialiseerd in zzp’ers?

   Onze adviseurs kennen de acceptatievoorwaarden van de banken als geen ander. Ook kan hij of zij zelf jouw gemiddelde zakelijk inkomen vaststellen, een standaard hypotheekadviseur kan dit niet. Direct duidelijkheid over je toetsinkomen voorkomt veel frustratie en teleurstelling tijdens je hypotheekaanvraag.

   Zijn de adviseurs van Finaforte onafhankelijk?

   Ja, Finaforte is een 100% onafhankelijke zzp-specialist en aangesloten bij alle banken. Wij vergelijken deze allemaal op het acceptatiebeleid en uiteraard de laagste rente voor jou. Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek wat jouw hypotheek mogelijkheden zijn.

   Kan ik meer dan de woningwaarde lenen?

   Je mag tegenwoordig (2022) maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Hiervoor maakt het niet uit of je als zzp’er een huis koopt of als iemand in loondienst.

   Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers

   Finaforte streeft naar een eerlijke woningmarkt voor ondernemers en daarom bieden we hen ‘Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers’. Hiermee kun je met meer zekerheid een bod zonder voorbehoud uitbrengen en heb je tot wel 50% meer kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Zo heb je meer zekerheid en krijgen de verkoper en makelaar meer vertrouwen in jouw bod. Dit vergroot de kans om als zelfstandig ondernemer een huis te kunnen kopen. Lees meer over ‘Bieden zonder voorbehoud voor ondernemers’.

   100% onafhankelijk

   Wij begrijpen zzp'ers

   Specialist in hypotheken voor zzp

   Altijd een gratis oriënterend gesprek

   Meer dan 95% slagingskans

   Bieden zonder voorbehoud

   Altijd de laagste rente

   Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

   Bel ons op 085-0074080

   Plan een gratis oriënterend gesprek!

   Informatie over hypotheek zzp

   Als hypotheek zzp specialist geven wij jou graag informatie over jouw mogelijkheden en hoe je je goed voorbereidt op jouw hypotheekaanvraag. Navigeer snel naar datgene wat je graag wilt weten:

   Stappenplan voor een hypotheek als zzp’er
   Hoe leest de bank mijn cijfers?
   Bij welke banken kan ik terecht als zzp’er?
   Maximale hypotheek berekenen als zzp’er

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Oriënterend gesprek

   Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

   Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor Finaforte kiezen.

   De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van Finaforte. Finaforte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

   "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."