FinaForte Zakelijk

Hypotheek bedrijfspand

Finaforte is gespecialiseerd in bedrijfshypotheken. Met méér dan 50 financieringsopties voor de hypotheek van uw bedrijfspand vinden we altijd de beste optie voor jou.

Wij vergelijken zowel de grote banken als alternatieve financiers voor jou. Heb jij behoefte aan een bedrijfsfinanciering? Plan een gratis oriëntatiegesprek en wij vertellen jou alles over de mogelijkheden.

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

Hypotheek bedrijfspand
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Naast banken ook andere financiers

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

De beste rente & voorwaarden

FINAFORTE ZAKELIJK

Hypotheek bedrijfspand? Wij vergelijken ze allemaal.

De combinatie van ervaren adviseurs en toegang tot méér dan 50 financiers voor een bedrijfspand hypotheek zorgt ervoor dat je de beste slagingskans hebt met de beste voorwaarden. Waar andere partijen een hypotheek voor een bedrijfspand mijden, zijn wij juist gespecialiseerd in het financieren van bedrijfspanden panden, combinatiepanden en woningen van ondernemers.

Doordat wij bij alle banken en financiers zijn aangesloten en over specialistische kennis beschikken heb jij bij ons altijd de grootste slagingskans en de laagste rente voor jouw zakelijke hypotheek. Of je nu interesse hebt in een bedrijfshypotheek bij SNS, ING, ABN AMRO, Rabobank of een alternatieve geldverstrekker zoals Mogelijk of  NIBC of Domi invest. Wij zorgen voor de beste hypotheek en een goed en duidelijk traject. Door onze ervaring kunnen wij je snel duidelijkheid geven en weet je snel waar u aan toe bent.

Doordat wij alle banken snel en overzichtelijk vergelijken heb jij altijd de beste rente en voorwaarden. Wij hebben meer dan 50 financieringsoplossingen voor jouw bedrijfspand of bedrijf beschikbaar.

Ontdek jouw mogelijkheden voor een bedrijfshypotheek

Wat is jouw situatie?
Ik wil een nieuwe hypotheek voor een bedrijfspand
Ik wil een bedrijfspand herfinancieren
Ik wil de overwaarde benutten van mijn bedrijfspand

Ontdek wat jouw mogelijkheden écht zijn. Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatie gesprek of laat je naam en telefoonnummer achter, wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Bedrijfshypotheek berekening gratis op maat.

Snel inzicht in de mogelijkheden? Vraag een gratis berekening aan op maat.

hypotheek ondernemer berekenen

100% onafhankelijk

Specialist in bedrijfshypotheken

Wij begrijpen ondernemers

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Via ons kun je meer lenen

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!

  Ik accepteer het privacy beleid

  100% onafhankelijk

  Specialist in bedrijfshypotheken

  Wij begrijpen ondernemers

  Meer dan 95% slagingskans

  Altijd de laagste rente

  Via ons kun je meer lenen

  Altijd een gratis oriënterend gesprek

  Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

  Bel ons op 085-0074080

  Plan een gratis oriënterend gesprek!

   Ik accepteer het privacy beleid

   Kenmerken hypotheek bedrijfspand

   Looptijd

   De looptijd van de aflossing  van een bedrijfshypotheek ligt tussen de 5 en 20 jaar. De looptijd van de rentevaste periode van een bedrijfshypotheek ligt tussen de 5 en 10 jaar.

   Rente

   De rente van een zakelijke hypotheek varieert vaak tussen de 4,5% en 9,5%. De rente bestaat uit 2 onderdelen: een basisrente en een risico-opslag. Hoe meer zekerheid je kunt bieden bij de lening, hoe lager de rente.

   Bij een hypotheek op een bedrijfspand is er geen rentelijst zoals u gewend bent bij een woonhuishypotheek. Bij de rente van een zakelijke hypotheek wordt er gekeken naar het onderpand, de financials van de onderneming en andere variabelen. Naar aanleiding van deze input wordt er door de banken een rente bepaald voor uw zakelijke hypotheek. Wilt u een indicatie van de rente van uw zakelijke hypotheek, neem dan contact met ons op een een gratis quickscan.

   Hoofdsom lening

   Het bedrag dat verstrekt kan worden voor een hypotheek op een bedrijfspand is minimaal 50.000 euro er is niet echt absoluut maximum.  Hoeveel je uiteindelijk kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals jouw bedrijfsresultaat, het doel van de aankoop(voor eigen gebruik of voor de verhuur) en hoe courant het bedrijfspand is dat je wilt aankopen.
   Z

   Dit kan gefinancierd worden

   Een bedrijfshypotheek kan onder andere worden aangevraagd voor de volgende doeleinden:

   • Bedrijfspand 
   • Loods
   • Kantoorpand
   • Overname
   • Verhuurd vastgoed
   • Beleggingspand
   • Hotel
   • Jachthaven
   • Onroerend goed met een zakelijke bestemming
   Z

   Belangrijke factoren

   Belangrijke factoren die van invloed zijn op de haalbaarheid, rente, looptijden en hoofdsom bij het aanvragen van een hypotheek op een bedrijfspand zijn;

   • Is het pand bedoeld voor eigen gebruik of verhuur
   • De locatie van het pand
   • Hoeveel eigen inbreng is er
   • Is er een huurlast die vervalt
   • Biedt het nieuwe pand extra groeimogelijkheden of voordelen
   • Hoeveel ruimte heb je om de rente en aflossing te betalen

   Om de beste rentes en offertes voor een bedrijfshypotheek te kunnen krijgen, is het daarom belangrijk dat een partij jouw situatie beoordeelt, die goed is met cijfers en verder kijkt dan alleen banken. De adviseurs van Finaforte kunnen jou helpen bij het aanvragen van een hypotheek op een bedrijfspand.

   bedrijfsfinanciering

   Wil je meer informatie?
   Plan een gratis oriënterend geprek.

   Doel van de financiering

   Een nieuwe hypotheek voor een bedrijfspand

   Wanneer je een nieuwe hypotheek wil voor een bedrijfspand dan is het verstandig om tijdig advies in te winnen. Wij bieden jou daarom een gratis informatie gesprek. Of je een bedrijfshypotheek kunt krijgen en hoe hoog deze is hangt onder andere af van de volgende factoren:

   • Jouw bedrijfsresultaat
   • Het doel van aankoop (voor eigen gebruik of voor de verhuur)
   • De LTV (Loan to Value)
   • Hoe courant het pand is
   • Jouw rechtsvorm

   Een hypotheek op een bedrijfspand zonder eigen middelen is in de regel niet gebruikelijk. Dit kan alleen wanneer alle signalen op groen staan en jouw bedrijf bovenmatig presteert in de branche. Hoeveel je maximaal kunt lenen is van veel factoren afhankelijk. Wij adviseren je om een gratis informatie gesprek in te plannen. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten en hierin kan een goede inschatting worden gemaakt van de haalbaarheid en het maximaal te lenen bedrag.

    

   Herfinanciering van een bedrijfspand

   Wanneer jouw juridische looptijd afloopt bij een hypotheek op een bedrijfspand dan zal je waarschijnlijk een nieuw voorstel ontvangen met rente en aflossing van jouw huidige financier. De rente is gebaseerd op het risico voor de geldverstrekker. Na 5 of 10 jaar is er een aanzienlijk deel afgelost op het bedrijfspand en is er dus minder risico voor de geldverstrekker. Toch zien wij dat men door de (grote) banken vaak een rentevoorstel krijgt die nauwelijks afwijkt van het originele voorstel. Wij kunnen in meer dan 90% van de situaties een beter rentevoorstel voor je regelen.

   Let op: Is het bedrag voor de herfinanciering onder de €300.000,- dan is er een grote kans dat je een te hoog rentevoorstel ontvangt van jouw huidige financier. Neem contact met ons op voor een gratis quickscan en wij vertellen je over de mogelijkheden.

   Overwaarde benutten van een bedrijfspand

   Heb jij een bedrijfspand hypotheek waar je al gedeeltelijk op hebt afgelost of heb jij een bedrijfspand dat volledig is afgelost? Het kan dan interessant zijn om jouw bedrijfspand te (her)financieren om zo liquiditeit vrij te maken voor jouw organisatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw overwaarde te benutten of liquiditeit vrij te maken? Neem contact met ons op voor een gratis informatie gesprek.

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Wij vergelijken 50+ bedrijfspand hypotheken

   ING zakelijke hypotheek
   abn amro zakelijke hypotheek
   sns bedrijfshypotheek
   mogelijk vastgoed hypotheek 200x100
   Rabobank zakelijke hypotheek
   floryn zakelijke hypotheek
   nibc bouwfinanciering
   new10 zakelijke hypotheek 200
   vastgoed hypotheek domiinvest
   ING zakelijke hypotheek
   abn amro zakelijke hypotheek
   sns bedrijfshypotheek
   mogelijk vastgoed hypotheek 200x100
   Rabobank zakelijke hypotheek
   floryn zakelijke hypotheek
   nibc bouwfinanciering
   new10 zakelijke hypotheek

   1. Gratis gesprek

   Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, mogelijke rente en voorwaarden.

   2. Vergelijken & kiezen

   Wij vergelijken de voorwaarden van meer dan 50 financiers en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

   3. Uitbetaling

   Na akkoord vragen wij de definitieve overeenkomst op bij de financier en kun je deze tekenen. Na het tekenen zal de uitbetaling plaatsvinden.

   Vragen over de haalbaarheid van een bedrijfshypotheek

   Hoe kan ik mijn nieuwe bedrijfspand financieren?

   Of je een bedrijfshypotheek kunt krijgen en hoe hoog deze is hangt onder andere af van de volgende factoren:

   • Jouw bedrijfsresultaat
   • Het doel van aankoop (voor eigen gebruik of voor de verhuur)
   • De LTV (Loan to Value)
   • Hoe courant het pand is
   • Jouw rechtsvorm

   Bij een hypotheekaanvraag voor een nieuw bedrijfspand is het verstandig op tijd advies in te winnen. Daarom bieden wij jou een quickscan in een gratis gesprek.

   Kun je een bedrijfspand financieren zonder eigen inbreng?

   Het is mogelijk om een hypotheek voor een bedrijfspand af te sluiten zonder eigen inbreng maar alleen met bovengemiddelde bedrijfsresultaten. Het is niet gebruikelijk dat dit gebeurt je moet rekening houden met 15 tot 30% eigen inbreng in de praktijk. De meeste banken financieren namelijk maximaal 70% van de marktwaarde. Dat is de waarde van het pand vastgesteld door een erkend taxateur.

   Loan to value

   De verhouding tussen de waarde van het pand en wat je kunt lenen heet loan to value (LTV). Voor een bedrijfspand is de LTV/Hypotheek gemiddeld 70%. Ter vergelijking: voor een woonhypotheek mag je 100% van de marktwaarde lenen en is de loan-to-value 100%.

   Rekenvoorbeeld
   • Een bedrijfspand kost €400.000.
   • Zakelijke hypotheek is 70% van de marktwaarde = € 280.000.
   • Het resterende bedrag is € 400.000 (koopsom) – € 280.000 (hypotheek) = € 120.000.
   • Bedrag zelf te investeren € 120.000

   Rente bedrijfspand hypotheek

   Wat is de zakelijke hypotheekrente op dit moment?

   De rente voor van een hypotheek op een bedrijfspand varieert vaak tussen de 3% en de 8,5%. Een bedrijfshypotheek heeft geen rentelijst zoals een particuliere hypotheek. De financier kijkt naar het onderpand, de financials van de onderneming en andere variabelen. Op basis van deze gegevens plaatst de geldverstrekker je bedrijf in een risicocategorie. Een lage risicocategorie betekent een lagere rente.

   Hoe bereken je de rente voor een hypotheek bedrijfspand?

   De rente voor een hypotheek bedrijfspand is opgebouwd uit 2 delen: de basisrente en de risico-opslag. Deze opslag is een extra rente bovenop je basis hypotheekrente, ook wel debiteurenopslag genoemd. De hoogte hiervan is variabel en hangt af van de risicocategorie waar de geldverstrekker je bedrijf in plaatst. 

   Snel een goede inschatting van de te verwachten rente en aflossing? Plan een gratis quickscan.

   Wat is de hoogte van de risico-opslag?

   De hoogte van de risico opslag hangt af van verschillende factoren. Hoe meer zekerheden de bank heeft dat jij jouw lening kan afbetalen, hoe lager jouw opslag. Een winstgevend bedrijf dat al langer bestaat krijgt bijvoorbeeld een lagere opslag dan een startende ondernemer.

   De volgende factoren zijn van invloed:

   • Het onderpand
   • Jouw bedrijfsprestaties (omzet, winst, liquiditeit, solvabiliteit)
   • Hoe lang jouw bedrijf bestaat
   • Eigen inbreng
   • Het doel van de financiering (verhuren of voor eigen gebruik)
   • De branche waarin jij je beweegt
   • De prognose of toekomstverwachting van de onderneming

   Succesvolle financiering door een sterke onderbouwing

   Een ijzersterke onderbouwing geeft de hypotheekverstrekker zekerheden dat je ook in de toekomst je hypotheek kunt betalen, wat leidt tot een lagere opslag. De experts van FinaForte zijn hierin gespecialiseerd.

   Hoe vergelijk je rente bij een bedrijfshypotheek ?

   De rente van een bedrijfshypotheek vergelijk je als je de offertes van de hypotheekverstrekkers hebt gekregen. Na het beoordelen van jouw hypotheekaanvraag ontvang je een termsheet met de rente en voorwaarden van de lening. Wanneer je de termsheets hebt ontvangen kun je rentes vergelijken. Onderhandelen over de rente is vaak nog mogelijk.

   Vragen over aflossen en looptijd

   Wat is de looptijd van een hypotheek bedrijfspand?

   De maandelijkse lasten van een hypotheek voor een bedrijfspand bestaan uit rente en aflossing. De looptijd van aflossen en de looptijd van de rente staan los van elkaar. Daarom is herfinancieren en/of overstappen naar een andere geldverstrekker is altijd mogelijk na de rentevaste periode, ook als de volledige bedrijfslening nog niet is afgelost.

   Looptijd vaste rente
   De gemiddelde looptijd van de vaste renteperiode 5 tot 10 jaar.

   De looptijd van de aflossing
   Bij de meeste banken los je jaarlijks 5% van de oorspronkelijke hoofdsom af. Dit komt overeen met een hele looptijd van 20 jaar.

   Bedrijfspand herfinancieren na rentevaste periode?

   Wanneer jouw rentevaste looptijd afloopt ontvang je waarschijnlijk een nieuw voorstel met rente en aflossing van jouw huidige financier. De rente is gebaseerd op het risico voor de geldverstrekker. Na 5 of 10 jaar is er een aanzienlijk deel afgelost op het bedrijfspand en is er minder risico voor de geldverstrekker. Wij zien vaak dat (grote) banken het rentevoorstel voor herfinanciering nauwelijks afwijkt van het originele voorstel. In dan 90% van de situaties regelt FinaForte een beter rentevoorstel voor je.

   (kader) Let op: Is het bedrag voor de herfinanciering onder de €300.000,- dan is er een grote kans dat je een te hoog rentevoorstel ontvangt van jouw huidige financier. Neem contact met ons op voor een gratis quickscan en wij vertellen je over de mogelijkheden.

   Hypotheek bedrijfspand, welke hypotheekvormen zijn gebruikelijk?

   Voor een bedrijfshypotheek is het gebruikelijk een lineaire of annuïteiten hypotheek af te sluiten. Meestal wordt gekozen voor een lineaire lening, hierbij betaal je maandelijks rente en aflossing. Gedurende de looptijd blijft het bedrag voor de aflossing gelijk, maar het bedrag voor de rente daalt. Daardoor dalen dus ook de maandlasten. Bij een annuïteiten hypotheek blijft het bedrag voor rente en aflossen de gehele looptijd gelijk.

   Kun je vervroegd aflossen?

   Overige vragen

   Welke documenten heb ik nodig voor een hypotheek bedrijfspand?

   Bij de aanvraag voor een bedrijfshypotheek lever je alle documenten aan die de financiële gezondheid van jouw bedrijf aantonen, en de gegevens over het bedrijfspand. Dat geeft geldverstrekkers de zekerheid dat je ook in de toekomst je lening kunt betalen. De bank beoordeelt op basis van de documenten jouw maximale leenbedrag. Per situatie en ondernemingsvorm kunnen er verschillen zijn in de documenten die je aan moet leveren.

   De algemene benodigde documenten:

   • Jouw businessplan ( en/of jaarplan )
   • Jaarcijfers (over meerdere jaren)
   • Prognose voor jouw bedrijf (lopende en komende jaar)
   • Taxatie van je bedrijfspand
   • Jouw aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar
   • Orders- en/of lopende contracten met klanten
   • Het debiteurenoverzicht
   • Documenten die eigen vermogen aantonen (en eventueel inkomen partner) 

   Eigen online prive omgeving

   Als klant van FinaForte krijg je een eigen online privé omgeving waar precies staat welke documenten je nodig hebt. Je verzamelt al deze digitale documenten in deze privé omgeving, zo hou je het overzicht.

   Welke aanbieders zijn er voor een bedrijfspand?

   Er zijn meer dan 50 zakelijke hypotheekaanbieders. Deze zijn grofweg in twee groepen te verdelen: bancaire geldverstrekkers en niet bancaire / alternatieve geldverstrekkers.

   Selectie aanbieders van bancaire financiering:

   • ABN AMRO
   • Rabobank
   • ING Bank
   • SNS Bank
   • Rnhb
   • Domivest

   Selectie niet bancaire geldverstrekkers / alternatieve financiers:

   • Funding Circle
   • October
   • Collin Crowdfund
   • Mogelijk
   • NEWOMIJ
   • Boozt24
   • NEOS
   • Qredits
   • En nog 30+ andere geldverstrekkers

   Kan ik de overwaarde benutten van een bedrijfspand?

   Het is mogelijk de overwaarde te benutten als de hypotheek gedeeltelijk of geheel is afgelost. Het kan dan interessant zijn om jouw bedrijfspand te (her)financieren om zo liquiditeit vrij te maken voor jouw organisatie. Als je het bedrijfspand (her)financiert kun je liquiditeit vrijmaken voor jouw organisatie. Meer informatie ? Onze adviseurs leggen het je graag uit tijdens een gratis gesprek.

   Wat zijn de bijkomende kosten als je een bedrijfspand koopt?

   Extra kosten bij de aankoop van een bedrijfspand zijn de kosten voor een taxatie (dit is verplicht), de overdrachtsbelasting en de kosten voor de notaris. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud, opstalverzekering en onroerende zaak belasting.

   Oriënterend gesprek, welke gegevens moet ik paraat hebben?

   Om jou de beste informatie te geven hebben we de informatie nodig over je bedrijf het pand dat je wilt laten financieren.

   Gegevens over het pand

   • Soort bedrijfspand (bedrijfspand, winkelpand, kantoor, hotel, horecapand, jachthaven etc.)
   • Marktwaarde van het pand
   • Te financieren object

   Gegevens over je onderneming

   • Hoe ga je het pand gebruiken: eigen gebruik of verhuur
   • Rechtsvorm van je onderneming (eenmanszaak, bv, stichting, vof of maatschap)
   • Jaaromzet in euro’s
   • Jaarwinst in euro’s

   Gerelateerde content, dit vind je vast ook interessant:

   Blog bedrijfspand kopen, dienstenpagina zakelijke hypotheek, blog combinatiepand

   Lees tip! Lees ook een van onze gerelateerde blogs

   Ontdek wat andere ondernemers over ons zeggen

      9,9 - bron: advieskeuze

   "Het hypotheekadvies/bemiddeling in mijn geval was super veeleisend. Met een positief eindresultaat. Hierbij is zo ontzettend veel contact geweest dat zijn backoffice mijn telefoonnummer ging herkennen. Alle lof voor de adviseurs voor het aangaan en winnen van deze uitdaging. Het was een close call. Letterlijk vrijdagmiddag hypotheek akkoord en donderdag de sleutel van ons nieuwe huis."

   Ruben - Ondernemer
   bron: advieskeuze

   "Ik ben zeer tevreden over Finaforte. Ze waren super snel met het beantwoorden van mijn vragen en ik werd altijd op dezelfde dag teruggebeld. Alle medewerkers die ik gesproken heb waren erg vriendelijk en behulpzaam.
   En speciaal dank aan Suzanne de Kraaij, zonder Suzanne was het mij niet gelukt om mijn eerste woning te kopen.
   Suzanne doet letterlijk haar best om de beste hypotheek te regelen voor de klant. Ze doet haar werk met veel passie en enthousiasme.
   Ik zou alle ondernemers aanraden om bij Finaforte voor hun hypotheek."

   Jouan - Ondernemer
   bron: advieskeuze

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Oriënterend gesprek

   Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

   Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor Finaforte kiezen.

   De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van Finaforte. Finaforte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

   "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."