FinaForte Zakelijk

Zakelijke hypotheek

Op zoek naar een zakelijke hypotheek? FinaForte heeft de hoogste klanttevredenheid en de beste deals!

Wij vergelijken zowel de grote banken als alternatieve financiers voor u. Wilt u weten wat er mogelijk is voor een zakelijke hypotheek? Plan een gratis quickscan en wij vertellen u alles over de mogelijkheden.

 • 50+ financieringsopties
 • Gratis quickscan mogelijkheden
 • De hoogste slagingskans
 • De beste rente & voorwaarden

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9! Lees hier zelf onze reviews.

Zakelijke hypotheek
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Naast banken ook andere financiers

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

De beste rente & voorwaarden

Zakelijke hypotheek? FinaForte regelt het voor jou.

FinaForte is gespecialiseerd in zakelijke hypotheken. Waar andere partijen financieringen voor zakelijke hypotheken mijden, zijn wij juist gespecialiseerd in het financieren van zakelijke panden, combinatiepanden en woningen van ondernemers.

Doordat wij bij alle banken en financiers zijn aangesloten en over specialistische kennis beschikken heb jij bij ons altijd de grootste slagingskans en de laagste rente voor jouw zakelijke hypotheek. Of je nu interesse hebt in een hypotheek bij ING, ABN AMRO, Rabobank of een andere financier. FinaForte regelt het voor jou tegen voordelige afsluitkosten.

Wij vergelijken alle banken snel en overzichtelijk voor jou. Hierdoor heb jij altijd de beste rente en voorwaarden. Wij hebben meer dan 50 financieringsoplossingen voor jouw bedrijfspand, combinatiepand of bedrijf beschikbaar.

Meer informatie over de zakelijke hypotheek?

Wil je weten wat er echt mogelijk is in jouw situatie? Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatie gesprek of laat jouw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

100% onafhankelijk

Specialist in zakelijke hypotheken

Wij begrijpen ondernemers

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Via ons kun je méér lenen

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!
  Ik accepteer het privacy beleid

  100% onafhankelijk

  Specialist in zakelijke hypotheken

  Wij begrijpen ondernemers

  Meer dan 95% slagingskans

  Altijd de laagste rente

  Via ons kun je méér lenen

  Altijd een gratis oriënterend gesprek

  Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

  Bel ons op 085-0074080

  Plan een gratis oriënterend gesprek!
   Ik accepteer het privacy beleid

   Informatie over de zakelijke hypotheek

   Via de onderstaande inhoudsopgave kun je snel naar het onderwerp navigeren waar je meer informatie over wilt hebben. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op.

   1. Zakelijke hypotheekrente
   2. Zakelijke hypotheek rentetarieven vergelijken
   3. Zakelijke hypotheek aanbieders
   4. Looptijd zakelijke hypotheek
   5. Zakelijke hypotheek zonder eigen inbreng
   6. Zakelijke hypotheek berekenen

   Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080

   Wij werken met meer dan 50 financiers voor zakelijke hypotheken

   1. Gratis gesprek

   Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, mogelijke rente en voorwaarden.

   2. Vergelijken & kiezen

   Wij vergelijken de voorwaarden van meer dan 50 financiers en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

   3. Uitbetaling

   Na akkoord vragen wij de definitieve overeenkomst op bij de financier en kun je deze tekenen. Na het tekenen zal de uitbetaling plaatsvinden.

   1. Zakelijke hypotheekrente

   De rente van een zakelijke hypotheek bestaat uit een basisrente met daar bovenop een risico-opslag. Vaak varieert de rente tussen de 1,9% en de 6,5%. Er zit vaak een groot verschil in rentes tussen de bancaire en niet bancaire partijen. De hoogte van de rente wordt voornamelijk bepaald door onder andere de volgende factoren:

   • het onderpand
   • jouw bedrijfsprestaties (omzet, winst, liquiditeit, solvabiliteit)
   • eigen inbreng
   • doel van de financiering (verhuren of voor eigen gebruik)
   • de branche waarin jij je verkeerd
   • toekomstverwachting van de onderneming

   Een goede financieringsaanvraag zorgt ervoor dat jouw bedrijf goed gepresenteerd wordt aan de bank. Als gevolg van een goede financieringsaanvraag ziet de bank minder risico in jouw onderneming. Hoe minder risico de bank ziet in het verstrekken van een hypotheek aan jouw onderneming hoe lager de rente is die je voorgesteld krijgt van de bank. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in het schrijven van een ijzersterke en uitgebreide financieringsaanvraag. Zo zorgen wij dat je de beste rente en voorwaarden krijgt voor jouw zakelijke hypotheek.

   Wil je weten welke rente jij kunt verwachten? Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en onze adviseurs geven je een goede schatting van de te verwachte rente krijgt voor jouw zakelijke hypotheek.

   2. Zakelijke hypotheek rentetarieven vergelijken

   Het vergelijken van de rentetarieven van zakelijke hypotheken is niet altijd even gemakkelijk. Dit komt omdat er geen standaard lijst is van de rentetarieven zoals bij een hypotheek op een woonhuis. De rente wordt altijd pas afgegeven als de bank de onderneming en het financieringsplan heeft beoordeeld. Doordat elke onderneming, onderpand en de situatie anders is geldt hierdoor voor elke aanvraag een andere risico-opslag. Zoals hierboven aangegeven bestaan de rentetarieven van een zakelijke hypotheek uit de basisrente en een risico-opslag en beide verschillen vaak per geldverstrekker.

   Wanneer je de rentetarieven wilt vergelijken dan kan dit dus pas als de bank jouw bedrijfscijfers, onderpand en situatie heeft beoordeeld. Je krijgt dan een termsheet waarin de rente, voorwaarden en de structuur van de lening staat. Wanneer we van meerdere geldverstrekkers de termsheets hebben ontvangen kunnen we pas echt de rentetarieven vergelijken voor jouw zakelijke hypotheek. Nu begint het onderhandelen met de banken om de beste rente en voorwaarden te krijgen.

   Door onze ruime ervaring kunnen wij  vaak al een goede schatting geven van de te verwachten rentetarieven voor uw situatie.

   Voor een lage rente en goede voorwaarden is het dus belangrijk dat er een ijzersterke financieringsaanvraag wordt ingediend. Doordat onze adviseurs veel ervaring hebben aan de kant van de klant, als tussenpersoon en aan de kant van de bank weten wij exact hoe we jouw bedrijf het beste kunnen presenteren aan de bank en welke bottlenecks we kunnen verwachten.

   3. Zakelijke hypotheek aanbieders

   Er zijn meer dan 50 zakelijke hypotheekaanbieders. Echter kunnen we de aanbieders in twee groepen verdelen. De bancaire geldverstrekkers en de niet bancaire geldverstrekkers.

   Bancaire geldverstrekkers

   Bancaire aanbieders zijn onder andere:

   • ABN AMRO
   • Rabobank
   • ING Bank
   • SNS Bank
   • Rnhb
   • Domivest

   Niet bancaire geldverstrekkers

   Hieronder een greep van niet bancaire geldverstrekkers:

   • Funding Circle
   • October
   • Collin Crowdfund
   • Mogelijk
   • NEWOMIJ
   • Boozt24
   • NEOS
   • Qredits
   • En nog 30+ andere geldverstrekkers

   4. Looptijd zakelijke hypotheek

   Waneer we het over de looptijd hebben bij een zakelijke hypotheek dan zijn er eigenlijk twee looptijden.

   1. De looptijd van de rentevaste periode
   2. De looptijd van de aflossing

   De looptijd van de rentevaste periode

   Bij een zakelijke hypotheek wordt de looptijd vaak tussen de 5 en de 10 jaar gesteld door de bank of financier. Dit betekent niet dat de lening ook in 5 tot 10 jaar afgelost moet zijn. Dit betekent dat aan het einde van deze looptijd er een herbeoordelingsmoment is. Bij dit moment gaat de bank opnieuw kijken naar de cijfers van je onderneming en de waarde van het onderpand. Op basis van de uitkomst zal de bank dan nieuwe voorwaarden en rente afgegeven. Vaak is het interessant om ook bij andere banken en financiers de aanvragen in te laten dienen voor een concurrerend voorstel aangezien je boetevrij kunt overstappen.

   De looptijd van de aflossing

   De aflossing staat dus los van de looptijd van de rente. De bank hanteert vaak een jaarlijkse aflossing bij een zakelijke hypotheek van 3% tot 6% van de hoofdsom. De meeste banken gebruiken voor een bedrijfspand vaak een standaard theoretische looptijd voor de aflossing van 5% van de hoofdsom. Deze 5% komt dan overeen met een theoretische looptijd van 20 jaar. Na het einde van de rentevaste periode en de juridische looptijd is dus niet de volledige som afgelost. Je gaat dan herfinancieren bij dezelfde bank, herfinancieren bij een andere bank of je verkoopt het bedrijfspand(maar dit komt weinig voor).

   Voorbeeld looptijd en aflossing:
   Bedrijfspand: € 500.000,-
   Eigen inbreng: € 100.000,-
   Zakelijke hypotheek: € 400.000,-
   Looptijd rente: 10 jaar
   Looptijd aflossing: 5%

   De theoretische looptijd bij 5% is 20 jaar. Wanneer er namelijk elk jaar 5% wordt afgelost dan is er na 20 jaar 100% afgelost.

   5% van €400.000,- = €20.000,- er dient dus elk jaar € 20.000,- afgelost te worden.

   Na 10 jaar is er €200.000 van de 400.000 afgelost. Bij het herbeoordelingsmoment moet er dus nog 200.000 afgelost worden. Je kunt nu opnieuw voor 5 of 10 jaar een zakelijke hypotheek afsluiten voor deze € 200.000,-. Vaak krijg je van de bank of financier waar je de hypotheek hebt lopen een nieuw voorstel voor de verlening. Dit voorstel is echter vaak niet concurrent genoeg en het loont bijna altijd om bij andere partijen met een goed onderbouwd financieringsplan een offerte aan te vragen.

   5. Zakelijke hypotheek zonder eigen inbreng

   Een zakelijke hypotheek zonder eigen inbreng is mogelijk maar vaak niet gebruikelijk. Dit is niet bij alle banken en/of financiers mogelijk. Er zijn een aantal banken en financiers waarbij dit wel mogelijk is.

   6. Zakelijke hypotheek berekenen

   Wanneer je een aankoop wilt doen voor een zakelijke doeleinden dan wil je natuurlijk weten hoeveel je maximaal kunt lenen, welke maandlasten je kunt verwachten en wat je rente en aflossing is. Met de ervaring van onze adviseurs kunnen wij je snel een goede indicatie geven van wat je kan verwachten. Wij berekenen de zakelijke hypotheek voor je en vertellen je of je casus haalbaar is in een gratis gesprek.

   Weten wat uw mogelijkheden zijn?

   Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

   Oriënterend gesprek

   Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

   Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor FinaForte kiezen.

   De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van FinaForte. FinaForte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

   "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."