Casus

‘Met het financieren van extra ruimte kan mijn bedrijf toch blijven groeien’

Zo kreeg Cindy wél een hypotheek voor haar bedrijfspand rond

Cindy de Jager van speelgoedwinkel De Speeldoos is in haar ‘nopjes’. Doordat ze onlangs de financiering rond kreeg via FinaForte kan ze het pand naast haar huidige winkel kopen. ‘Een resultaat om erg blij mee te zijn. Door de extra winkelruimte kan ik nu toch mijn bedrijf laten groeien’, vertelt ze.

cindy de jager de speeldoos

Speelgoedwinkel De Speeldoos

Vijf jaar geleden ging Cindy de Jager haar passie achterna. Ze nam midden in het centrum van Gouda speelgoedwinkel De Speeldoos over. De vorige eigenaar stopte ermee en Cindy kreeg de kans om het winkelpand aan de Lange Groenendaal te huren. Ze vervolgde het bijzondere concept van de 30 jaar oude speelgoedwinkel: veel houten speelgoed met een duurzaam karakter. Speelgoed dat je niet op iedere hoek van de straat vindt. Ze heeft dan ook een grote trouwe klantenkring. Regelmatig komen haar klanten uit andere delen van het land.

Op zoek naar extra ruimte

Om met haar winkel te kunnen blijven groeien was Cindy al een tijdje op zoek naar uitbreiding van haar winkelpand. De coronajaren zijn ook voor haar moeilijke tijden geweest. Nu is het tijd om te groeien. Omdat het pand naast haar winkel in de verkoop ging was dit voor haar de uitgelezen kans om uit te breiden. Ze kon het pand voor een goede prijs overnemen. Zo ziet ze eindelijk mogelijkheden om haar speelgoedwinkel uit te breiden met andere spulletjes voor kinderen.

Welke opgave lag er voor de financiering?

Om het pand aan te kunnen kopen zocht Cindy naar een financiering. Al snel bleek het om een complexe financiering te gaan. Ze klopte zelf bij een aantal banken aan maar om verschillende redenen werd haar financiering telkens afgewezen. De regels voor het lenen van geld voor de detailhandel waren behoorlijk aangescherpt. Door de coronajaren heeft Cindy bovendien in de afgelopen periode te weinig winst geboekt. Uiteindelijk stond Cindy na diverse pogingen nog altijd met lege handen.

Hoe een financiering uiteindelijk via FinaForte lukte

Cindy kwam uiteindelijk voor haar financiering bij FinaForte terecht. “Ik las dat zij vaak meer konden betekenen voor ondernemers. Dat was voor mij dus zeker het proberen waard”, zo laat Cindy weten.

Adviseur Rik ging direct voor haar aan de slag. De complexiteit van deze financiering was hem duidelijk, maar daar ligt tegelijkertijd de uitdaging voor FinaForte. Alles werd in het werk gesteld door adviseur Rik. De haalbaarheid van een financiering moest in dit geval niet alleen worden aangetoond met jaarcijfers, maar diverse andere cijfers en factoren speelden een rol. Het was daarom erg fijn voor Cindy dat er iemand met haar meekeek die niet alleen verstand heeft van financieringen maar ook erg van cijfers.

Combinatiepand en eigen gebruik
Zo bleek al snel dat het om een combinatiepand ging dat Cindy wilde aankopen. Dat maakte in haar situatie de complexiteit van de financiering nog groter. Een combinatiepand bestaat uit 2 bestemmingen: een deel als woonbestemming en een deel als bedrijfsbestemming.

Omdat Cindy zelf niet in het pand gaat wonen maar uitsluitend de bedrijfsbestemming gebruikt voor haar winkel, is een deel van het pand voor haar eigen gebruik. Veel banken stellen bij een financiering hoge eisen aan het deel van het pand dat voor eigen gebruik moet zijn. Zo ook bij Cindy. Het deel voor eigen gebruik van het pand lag bij Cindy ongeveer op 40 procent. De meeste banken hanteren hier echter een ondergrens van zo’n 50 procent. De financiering leek uiteindelijk rond te zijn, maar na het ontvangen van het taxatierapport bleek het deel voor eigen gebruik van het pand helaas onvoldoende te zijn. Zo stond iedereen nog altijd met lege handen.

Financiering via een andere weg
Vervolgens ging adviseur Rik op zoek naar andere mogelijkheden. Uiteindelijk kwam hij uit bij de ondernemershypotheek van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Hierbij kon de taxatiewaarde (ipv de aankoopprijs die lager lag) als uitgangspunt worden genomen waardoor het uiteindelijk haalbaar was om de minimale 70% van de taxatiewaarde te financieren. Cindy kon eindelijk het pand financieren!

‘Blij dat ik nu een volgende stap kan maken met mijn bedrijf’

Cindy is uiteraard erg blij met haar financiering. Met de extra uitbreiding die er straks aan komt kan zich naast speelgoed ook richten op andere duurzame spullen voor kinderen. Ze hoopt daarom de komende tijd nog meer klanten te trekken in haar bijzonder speelgoedwinkel. ‘Met deze extra ruimte kan ik een volgende stap maken met mijn bedrijf’, aldus Cindy.

FinaForte feliciteert Cindy met haar financiering en wenst haar zeer veel succes met haar speelgoedwinkel.

Ook een hypotheek voor een bedrijfspand nodig?

Heb je ook een hypotheek voor een bedrijfspand nodig? Ben je eerder bij een bank afgewezen? Of krijg je niet de gewenste hypotheek? Onze adviseurs staan klaar om je verder te helpen met jouw financieringsbehoefte. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0074080 of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.

 

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080