FinaForte Hypotheken

Hypotheek combinatiepand

Finaforte, de nr. 1 in hypotheken voor combinatiepanden.

Ontdek de mogelijkheden voor een hypotheek op een combinatiepand.
Bel ons of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen je terug.

  • Keuze uit meer dan 50 financieringen
  • De hoogste slagingskans
  • Altijd een gratis oriënterend gesprek

Wij krijgen voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen en daarom geven onze klanten ons een 9,9!

Hypotheek combinatiepand
R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen ondernemers

R

Ondernemers hypotheken

R

Altijd een gratis oriëntatiegesprek

R

De hoogste slagingskans

R

Krijg altijd de beste rente

Een hypotheek op een combinatiepand.

Wanneer je de aankoop van een combinatiepand wilt financieren zijn er grofweg twee opties. Het combinatiepand moet of privé worden aangekocht met een woonhuis hypotheek of het combinatiepand heeft grotendeels een zakelijk karakter en moet op naam van het bedrijf worden aangekocht met een zakelijke hypotheek, oftewel een bedrijfsfinanciering. Wij bieden alle opties voor jou aan. Neem contact op voor meer informatie tijdens een gratis gesprek.

Doordat wij bij alle banken en financiers zijn aangesloten en over specialistische kennis beschikken heb je bij ons altijd de grootste slagingskans en de laagste rente voor de combinatiepand hypotheek. Of je nu interesse hebt in een zakelijke hypotheek bij ING, ABN AMRO, Rabobank of een andere hypotheekverstrekker. FinaForte regelt het voor jou tegen voordelige afsluitkosten.

Doordat wij alle banken snel en overzichtelijk vergelijken voor jou heb jij altijd de beste rente en voorwaarden. Wij hebben meer dan 40 financieringsoplossingen voor jouw combinatiepand beschikbaar.

Meer informatie over de combinatiepand hypotheek?

Wil je weten wat er echt mogelijk is in jouw situatie? Bel ons op 085-0074080 voor een gratis informatie gesprek of laat jouw naam en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

100% onafhankelijk

Specialist in hypotheek combinatiepand

Wij begrijpen ondernemers

Meer dan 95% slagingskans

Altijd de laagste rente

Via ons kun je méér lenen

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Bel ons op 085-0074080

Plan een gratis oriënterend gesprek!

    Ik accepteer het privacy beleid

    100% onafhankelijk

    Specialist in zakelijke hypotheken

    Wij begrijpen ondernemers

    Meer dan 95% slagingskans

    Altijd de laagste rente

    Via ons kun je méér lenen

    Altijd een gratis oriënterend gesprek

    Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

    Bel ons op 085-0074080

    Plan een gratis oriënterend gesprek!

      Ik accepteer het privacy beleid

      Kenmerken hypotheek combinatiepand

      Looptijd

      De looptijd van de aflossing ligt tussen de 5 en 20 jaar, wanneer het gehele pand met een zakelijke hypotheek wordt gefinancierd. De looptijd van de rentevaste periode ligt dan tussen de 5 en 10 jaar. Kan het woongedeelte met een woonhuishypotheek worden gefinancierd, dan geldt voor dit deel van de hypotheek een looptijd van maximaal 30 jaar. De looptijd van de rentevaste periode is dan variabel tot een maximum van 30 jaar.

      Rente

      De rente van een hypotheek combinatiepand varieert vaak tussen de 3,5% en 7,5%. De rente bestaat uit 2 onderdelen: een basisrente en een risico-opslag. Hoe meer zekerheid je kunt bieden bij de lening, hoe lager de rente.

      Hoofdsom lening

      Het bedrag dat kan worden geleend voor een hypotheek combinatiepand is minimaal 50.000 euro. Er is geen absoluut maximum. Hoeveel je uiteindelijk kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals jouw financiële situatie, de bestemming(en) van het pand, het doel van de aankoop (voor eigen gebruik of voor de verhuur) en hoe courant het pand is dat je wilt aankopen.

      Z

      Dit kan gefinancieerd worden

      Een hypotheek combinatiepand kan worden aangevraagd voor een pand dat voor zowel wonen als werken kan worden gebruikt. zoals bijvoorbeeld een woonhuis met een fysiopraktijk, maar ook een woon-winkelpand of woon-kantoorpand. Als het pand niet is gesplitst dan financier je dit met 1 hypotheek. Is het pand wel gesplitst dan kun je 2 hypotheken aanvragen (woonhuishypotheek voor het woongedeelte) en een zakelijke hypotheek (voor de bedrijfsruimte).

      Z

      Belangrijke factoren

      Belangrijke factoren die van invloed zijn op de haalbaarheid, rente, looptijden en hoofdsom bij het aanvragen van een hypotheek combinatiepand zijn;

      • Is er daadwerkelijk sprake van een woon-werkpand (combinatiepand)?
      • Is het combinatiepand gesplitst of niet-gesplitst?
      • Hoeveel eigen inbreng is er?
      • Is het combinatiepand voor eigen gebruik of verhuur?
      • Hoeveel is de marktwaarde van het combinatiepand?
      • Hoeveel ruimte heb je om de rente en aflossing te betalen

      Om de beste rentes en offertes voor een hypotheek combinatiepand te kunnen krijgen, is het daarom belangrijk dat een partij jouw situatie beoordeelt, die goed is met cijfers en verder kijkt dan alleen banken. De adviseurs van FinaForte kunnen jou helpen bij het aanvragen van een hypotheek combinatiepand.

         

        bedrijfsfinanciering

        Wil je meer informatie?
        Plan een gratis oriënterend geprek.

        Keuze uit alle banken en altijd de laagste rente

        1. Gratis gesprek

        Plan een gratis oriënterend telefonisch gesprek en ontdek direct wat er voor je mogelijk is. Wij bespreken met je; jouw slagingskans, maximale hypotheek, rente en voorwaarden.

        2. Vergelijken & kiezen

        Onze hypotheekadviseurs kennen de voorwaarden en uitzonderingen van de banken als geen ander en weten altijd de beste rente, voorwaarden en de hoogste slagingskans voor je te creëren.

        3. Tekenen bij de notaris

        Na akkoord vragen wij de definitieve hypotheekofferte op bij de bank en kun je deze tekenen bij de notaris. Nu kun je genieten van jouw nieuwe woning.

        Vragen over combinatiepand

        Wat is een combinatiepand of woon-werkpand?

        Een combinatiepand is een pand dat voor zowel wonen als werken gebruikt kan worden. Combinatiepanden zijn bijvoorbeeld woonhuizen met een fysiopraktijk of tandartspraktijk er aan vast. Maar ook een woon-winkelpand of woon-kantoorpand wordt gezien als een combinatiepand. Als het pand niet gesplitst is financier je dit met 1 hypotheek. Als het pand gesplitst is vraag je 2 aparte financieringen aan: een woonhypotheek voor het woongedeelte (met bestemming wonen) en een zakelijke hypotheek voor de bedrijfsruimte (met een zakelijke bestemming).

        Wat is een bedrijfswoning?

        Een bedrijfswoning is een woning die staat op de grond van het bedrijf. Woning en bedrijf staan hierbij op een en hetzelfde perceel. Een voorwaarde bij een bedrijfswoning is dat de woning wordt bewoond door iemand met binding met het bedrijf, in de meeste gevallen is dit de eigenaar. Denk aan een kwekerij met kassen en een woonhuis op hetzelfde terrein of een melkveehouderij. In dit geval spreken we ook van een combinatiepand, omdat je bedrijfspand en woning financiert met 1 hypotheek. Bij een bedrijfswoning is dit bijna altijd een zakelijke hypotheek.

        Welke hypotheek heb ik nodig voor een combinatiepand?

        Welke hypotheek je nodig hebt hangt af van 2 factoren: of het pand gesplitst is en welke bestemming het pand heeft in het bestemmingsplan.

        Gesplitst pand: Voor de financiering van een gesplitst pand heb je 2 hypotheken nodig, een woonhypotheek voor de woning en een hypotheek bedrijfspand voor de werkruimte.

        Niet gesplitst pand: Dit financier je met 1 hypotheek. De bestemming van het perceel bepaalt of dit een woon- of bedrijfshypotheek is. Wanneer de bestemming wonen is sluit je een woonhuishypotheek af. Voor alle andere bestemmingen heb je een zakelijke hypotheek nodig.

        Kan ik een combinatiepand verhuren aan derden?

        Voor de verhuur van een combinatiepand aan derden zijn er verschillende regels voor panden die wel- of niet gesplitst zijn.

        Niet-gesplitst combinatiepand of bedrijfswoning:
        Je mag dit verhuren aan derden op voorwaarde dat je het volledig verhuurd. Je hebt de volgende 2 opties voor gebruik:

        • Het woon- en bedrijfsgedeelte volledig verhuren
        • Het woon- en bedrijfsgedeelte volledig zelf gebruiken

        Let op: De constructie waarbij je zelf het woongedeelte gebruikt en de bedrijfsruimte verhuurd aan derden (of andersom) is hier dus niet toegestaan.

        Gesplitst pand:
        Bij een gesplitst pand mag je het woon- of bedrijfsgedeelte apart verhuren.

        Vragen over kadastrale splitsing en bestemming

        Hoe weet ik of een woon-werkpand kadastraal gesplitst is?

        Om erachter te komen of een pand gesplitst is vraag je de kadastrale nummer(s) van het pand op bij het kadaster. Elk perceel in het kadaster heeft een apart kadastraal nummer. Heeft het woon-werkpand 2 aparte kadastrale nummers? Dan is het pand gesplitst. Voor elk perceel/ kadastraal nummer kijk je vervolgens in het bestemmingsplan wat de bestemming is. Dat bepaalt welke hypotheek je nodig hebt. Gegevens over splitsing kun je ook vinden op ruimtelijkeplannen.nl.

        Waar vind ik de bestemming van het combinatiepand?

        De bestemming van het perceel staat in het bestemmingsplan van de gemeente. De bestemming kun je opzoeken op ruimtelijkeplannen.nl of kadaster.nl. De gevolgen voor de financiering zijn groot:

        • Bestemming wonen = woonhypotheek
        • Bestemming anders dan wonen = zakelijke hypotheek

         

        Vragen over hypotheek combinatiepand

        Heb ik eigen vermogen nodig voor een hypotheek combinatiepand?

        Of en hoeveel eigen vermogen nodig is bij een combinatiepand hangt af van het soort hypotheek. Er bestaan grote verschillen tussen een zakelijke- of een woonhuishypotheek.

        Zakelijke hypotheek
        Voor een combinatiepand met een zakelijke hypotheek is een eigen inleg van 30% nodig. Bij een zakelijke financiering is het gebruikelijk dat de meeste geldverstrekkers circa 80% van de marktwaarde van het object financieren, en 20% zul je zelf moeten inleggen. Plus nog zo’n 10% kosten voor overdrachtsbelasting (8%) en bijkomende kosten (2%). Hou dus rekening met minimaal 30% eigen inbreng. lees hier alles over de zakelijke hypotheek.

        Woonhuis hypotheek
        Bij een woonhuishypotheek is de maximale hypotheek 100% van de marktwaarde. Maar is koopsom van het pand hoger dan de marktwaarde? Dan heb je ook bij een woonhuis hypotheek eigen inleg nodig.

         

        Wat is de marktwaarde van een pand?

        De marktwaarde is de waarde die het pand op de markt heeft, vastgesteld door een erkend taxateur en vastgelegd in het taxatierapport. De marktwaarde hoeft niet hetzelfde te zijn als de vraagprijs of de uiteindelijke koopsom.

         

        Wat zijn de voorwaarden van een zakelijke hypotheek voor een combinatiepand?

        Een zakelijke lening voor een combinatiepand verloopt hetzelfde als een hypotheek voor een bedrijfspand. Deze informatie vind je op de pagina zakelijke hypotheek. Hier staat alles over de berekening, rente, looptijd, aflossing, de benodigde documenten en andere voorwaarden voor een zakelijke hypotheek.

         

        Bij welke geldverstrekkers kan ik een hypotheek afsluiten voor een bedrijfspand?

        In Nederland kun je bij 50+ geldverstrekkers een hypotheek voor een bedrijfspand afsluiten. FinaForte is bij alle geldverstrekkers aangesloten. Onze adviseurs weten bij welke geldverstrekkers jij de beste rente en hoogste slagingskans hebt op een hypotheek.

        Ontdek wat andere ondernemers over ons zeggen

        Weten wat uw mogelijkheden zijn?

        Bel ons gerust of vraag een gratis gesprek aan en wij bellen u terug.

        Oriënterend gesprek

        Méér dan 10.000 tevreden ondernemers gingen je voor.

        Vraag een gratis oriënterend gesprek aan en ontdek zelf waarom ondernemers voor Finaforte kiezen.

        De meest gehoorde eerste reactie van onze klanten zegt genoeg: Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt. Precies deze reactie vertaalt het DNA van Finaforte. Finaforte begrijpt je als ondernemer wél en krijgt voor elkaar wat andere niet voor elkaar krijgen. Dus loop je vast met jouw hypotheek of financiering en heb je het gevoel dat je als ondernemer niet begrepen wordt? Neem dan contact op met ons voor een gratis oriënterend gesprek.

        "Hèhè, eindelijk iemand die ondernemers begrijpt."