Finaforte Invest

Tarieven
crowdfunding

Op deze pagina vind je meer informatie over onze tarieven voor crowdfunding.

vastgoed hypotheek
FINAFORTE INVEST

Tarieven crowdfunding

Bekijk de tarieven hieronder op onze website of download ze in pdf.
Tarieven voor de investeerder in pdf
Tarieven voor de ondernemer in pdf

Tarieven
Voor de investeerder

Dienstverlening Omschrijving Tarieven (incl. BTW)
Aanmaken van een account Na het aanmaken van een account bij Finaforte Invest heeft u toegang tot de investeringskansen. Het registratieproces is kosteloos. n.v.t

 

Administratie en beheerkosten - Gedurende de looptijd van de financiering loopt het betalingsverkeer via een service payment provider.

- U krijgt inzage in het online dashboard. Hierin zijn de investeringen en de vergoedingen zichtbaar.

- Wij stellen u op de hoogte van de ontwikkelingen van uw investeringen.

- De vergoeding wordt ingehouden op de netto-opbrengsten van de inleg en wordt berekend over het gemiddeld uitstaande saldo.

 

0,1% per maand

Tarieven
Voor de ondernemer

Dienstverlening Omschrijving Tarieven (excl. BTW)

Opzet & publicatiekosten

 

 

 

 

 

Eenmalige kosten die in rekening worden gebracht bij goedkeuring van de aanvraag voor publicatie.

De kosten worden besteed aan het opmaken van de informatie over de onderneming, de ondernemer en het te financieren project ter publicatie op het platform. Bij een onvolledige funding op het platform, worden de publicatiekosten niet in rekening gebracht: no cure, no pay.

€ 750,-

 

 

 

 

 

Contractkosten

 

Eenmalige kosten die in rekening worden gebracht voor het opmaken van de benodigde contracten.

Contractkosten worden automatisch in mindering gebracht op het uit te boeken kredietbedrag.

 

€ 750,-
Afsluitkosten

Verzorgen van het beschikbaar komen van de door de investeerders ingebrachte middelen voor de ondernemer.

Afsluitkosten worden in rekening gebracht over de via het platform verstrekte financiering.

Afsluitkosten worden eenmalig in rekening over de initiële leensom gefund via het platform.

 

2%
Regie, beheer & Informatie

- Het beheren van de financiering gedurende de looptijd voor zowel ondernemer als investeerder vindt plaats via het dashboard van Finaforte Invest. Maandelijks worden de rente en aflossing uitbetaald en worden de kosten ingehouden. Periodiek wordt de performance van de onderneming gemeten door uitvragen van tussentijdse cijfers en ontvangen investeerders een update door middel van een samenvatting die de beheerafdeling opstelt en verstuurt.

- (Toevoegen als voetnoot o.i.d.) De beheer vergoeding wordt maandelijks achteraf in rekening gebracht over de financiering en wordt berekend over de initiële leensom.

- (toevoegen als voetnoot o.i.d.) Bij vervroegd aflossen wordt de boeterente kwijtgescholden voor de resterende looptijd, je betaald 3 maanden nog wel de rente. De beheervergoeding wordt bij vervroegd aflossen in rekening gebracht.

 

0,08% per maand

 

Zo werkt crowdfunding

Stap 1.
Registreren

Meld je gratis aan en krijg volledig inzicht in alle investeringskansen.

Stap 2.
Investeren

Kies de investeringskans die bij jou past en investeer vanaf € 1.000,-.

Stap 3.
Incasseren

Ontvang maandelijks de uitbetaling van jouw investering, bestaand uit rente en aflossing.

Overzichtelijke persoonlijk dashboard voor ondernemers en investeerders

Je hebt als investeerders een persoonlijk dashboard waarin je online kunt inloggen. Hiermee kun je altijd de investeringen en behaalde rendement inzien. Tevens kun je hier ook alle nieuwe investeringskansen terugvinden met uitgebreide informatie over het vastgoed en de ondernemer.

Uitgebreid stappenplan voor investeerders

Stap 1.
Registreren

Je kunt je gratis aanmelden als investeerder op het platform. Een aanmelding bestaat uit een e-mail verificatie, een identificatie door middel van GoCredible, een verlies capaciteitentest en een kennistest.

Stap 2.
Investeren

Na je aanmelding kun je de uitgebreide informatie van alle investeringskansen inzien op het platform. Voordat een investeringskans open wordt gezet voor inschrijving, wordt deze voorgepubliceerd op het platform en is het mogelijk om de informatie omtrent de investeringskans rustig door te nemen. Na 48 uur gaat de investeringskans open voor inschrijving en kun je een investering toezeggen.

Er worden meerdere investeringskansen op het platform gepubliceerd waardoor jij als investeerder zelf een keuze kunt maken tussen de type investeringskansen. Een spreiding van je vermogen is hierdoor mogelijk. Lees de uitgebreide beschrijving en bepaal voor jezelf welke investeringskansen bij jouw beleggingsprofiel passen.

Tijdens de inschrijfperiode van de investeringskansen is het mogelijk om een investering toe te zeggen. Pas bij een volledige inschrijving door investeerders, wordt er een betaalverzoek naar alle investeerders toegestuurd en wordt je gevraagd om binnen een bepaalde termijn de gelden over te maken.

Let op: investeren brengt een risico met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Daarom raden wij aan, conform de richtlijn van de AFM, om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding en om uw investeringen te spreiden over verschillende projecten.

Stap 3.
Incasseren

Nadat de gelden van de investeerders zijn ontvangen, worden de leenovereenkomsten opgemaakt, daarna worden de gelden uitbetaald aan de ondernemer en start het beheertraject. Voor de ondernemer betekent dit dat hij/zij maandelijks zijn aflossing en rentelast moet betalen. En de investeerder ontvangt dan maandelijks de vooraf bepaalde rente en aflossing. Het gehele traject rondom incasseren en uitbetalen verloopt via GoCredible. Dit is een payment service provider welke onder toezicht staat van de Nederlandse Bank.

De zekerheden voor investeerders

Eerste recht van hypotheek

Kan de ondernemer niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen? Dan heb je als investeerder de zekerheid van het eerste recht van hypotheek op het pand. Dit houdt in dat bij executie van het pand, de opbrengst als eerste aan jou als investeerder wordt betaald.

Eigen inbreng van de ondernemer

Een ondernemer brengt bij een lening altijd een deel aan eigen vermogen mee. Dit biedt extra zekerheid voor jou als investeerder. Hoe meer eigen inbreng, hoe meer zekerheid jij als investeerder hebt.

Ondernemer tekent mee als schuldenaar

De ondernemer tekent bij het aangaan van de lening altijd mee als schuldenaar in privé, door middel van diens persoonlijke holding of de werkmaatschappij. Dit laat een grote betrokkenheid van de ondernemer zien.

Secundaire opstalverzekering

R

Wij zijn 100% onafhankelijk

R

Wij begrijpen investeerders

R

Naast banken ook andere financiers

R

Persoonlijk dashboard

R

Rendement tot wel 11%

R

Mooi rendement laag risico

Door te investeren via zakelijke crowdfunding kun je een positieve en verantwoorde bijdrage leveren aan de groei van MKB-Nederland

Onze brochure zit vol extra informatie

Ontvang onze gratis brochure voor het investeren in zakelijk vastgoed en zakelijke leningen.

  Ik accepteer het privacy beleid

  Meer uitleg over crowdfunding

  Met crowdfunding neem je deel aan een publieke financiering van een onderneming: een groep investeerders investeert in de plannen van een onderneming. Bij crowdfunding probeert de ondernemer het gekozen doelbedrag binnen een afgesproken tijd bij elkaar te krijgen door intensief campagne te voeren. Je helpt als investeerder het verwezenlijken van plannen van een ondernemer. Samen met tientallen of honderden investeerders deel je de visie van de ondernemer. Je investeert niet alleen door het verlenen van financiële steun, maar ook door persoonlijk betrokken te zijn bij het proces en onderdeel te zijn van de groei van de onderneming.

  zakelijke hypotheek berekenen
  Meld je vrijblijvend aan en ontvang de investeringsmogelijkheden in je mail

  Nieuwe investeringskansen zijn vaak snel volgeschreven. Meld je gratis aan en ontvang automatisch de nieuwe investeringskansen in je mail.

  Wat investeerders zeggen

  “Ik wilde mijn geld diversifiëren en tegelijkertijd extra inkomsten generen. Via Finaforte is de combinatie mogelijk en bijzonder prettig. Maandelijkse uitkeringen zijn een echte plus voor mij.”

  Sylvia de Groot - Investeerder
  bron: advieskeuze

  Ontvang direct de nieuwe investeringsmogelijkheden in je mail!

  Met een gratis account kun je de uitgebreide informatie inzien op het platform.

   Ik accepteer het privacy beleid