Als zzp’er jouw kans op een hypotheek vergroten

5 tips om goed voorbereid de kans op een zzp hypotheek te vergroten

Als zzp’er moet je meer moeite doen om een hypotheek te krijgen. Met een goede voorbereiding vergroot jij de kans op het krijgen van een hypotheek. Zo kunnen de adviseurs van FinaForte bovendien de beste hypotheek met de beste voorwaarden voor jou verzorgen. Hier zijn vijf tips om je voor te bereiden op het aanvragen van een zzp hypotheek.

5-tips-kans-zzp-hypotheek-vergroten

1. Bewijs je inkomen

Als zzp’er heb je geen vast salaris en dat kan een probleem zijn bij het aanvragen van een hypotheek. Om te bewijzen dat je genoeg inkomen hebt om een hypotheek te kunnen betalen, moet je je belastingaangiftes van de afgelopen drie jaar laten zien. Ook als je dat niet kan aantonen, is er vaak via FinaForte veel mogelijk. Het kan ook helpen om een winst- en verliesrekening en een balans op te stellen, zodat je duidelijk kunt laten zien wat je inkomsten en uitgaven zijn.

2. Breng je financiële situatie in kaart

Voordat je een hypotheek aanvraagt, is het belangrijk om je financiële situatie goed in kaart te brengen. Dit betekent dat je niet alleen je inkomsten en uitgaven op een rijtje moet hebben, maar ook je schulden en eventuele leningen. Dit kun je samen met een adviseur van FinaForte doen, maar het helpt zeker wanneer je alvast het een en ander in kaart hebt gebracht. Al deze gegevens geven je een beter beeld van wat je kunt veroorloven en wat je nodig hebt om je hypotheek af te betalen.

3. Bereid je voor op vragen

Wanneer je contact hebt met een hypotheekadviseur van FinaForte dan kun je als zzp’er voor het aanvragen van een hypotheek vragen verwachten over je bedrijf en je financiële situatie. Het is belangrijk om je hierop voor te bereiden en te weten wat je kunt verwachten. Zorg dat je duidelijk kunt uitleggen wat je bedrijf doet, hoe het loopt en wat je toekomstplannen zijn. Daarnaast is het handig om te weten hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor je het wilt gebruiken.

4. Zorg voor een goede administratie

Een goede administratie is essentieel voor zzp’ers die een hypotheek willen aanvragen. Zorg dat je een overzichtelijke boekhouding hebt, waaruit duidelijk blijkt wat je inkomsten en uitgaven zijn. Het is ook handig om al je facturen en bonnetjes te bewaren, zodat je ze kunt laten zien daarom wordt gevraagd.

5. Vergelijk verschillende hypotheekaanbieders

Het loont om verschillende hypotheekaanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Wanneer je hier het maximale resultaat uit wilt halen, dan kunnen de adviseurs van FinaForte jou hiermee helpen. Zij werken samen met meer dan 40 financiers. Elke bank hanteert immers andere voorwaarden en tarieven. Vergelijk niet alleen de rentetarieven, maar kijk ook naar andere voorwaarden, zoals de looptijd van de hypotheek, de hoogte van de aflossing en de boete bij vervroegd aflossen. Zo krijg jij uiteindelijk een hypotheek die het beste bij jou en jouw financiële situatie past.

Hoogste slagingskans zzp hypotheek via FinaForte

Wil jij de hoogste slagingskans voor jouw zzp hypotheek? De adviseurs van FinaForte gaan verder dan de gemiddelde hypotheekadviseur. Ze begrijpen ondernemers, kennen het acceptatiebeleid van vele banken en zijn zeer goed met cijfers. Daardoor kunnen ze erg goed jouw zakelijk inkomsten vaststellen. Direct duidelijkheid over je toetsinkomen voorkomt veel frustratie en teleurstelling tijdens je hypotheekaanvraag.

Regel een gratis quickscan voor jouw zzp hypotheek!

Je kunt als zzp’er een gratis quickscan voor jouw hypotheek bij FinaForte aanvragen. Bel ons voor een gratis quickscan of voor vragen op 085-0074080 of vraag hier een gesprek aan.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080.