Casus

Financieringsvoorbehoud bedrijfshypotheek loopt bijna af? Wat nu?!

Hoe ondernemer Maurice zijn bedrijfshypotheek net op tijd rond kreeg.

Prachtig bedrijfspand gevonden, alleen krijg je de bedrijfshypotheek niet rond? Het overkomt vele ondernemers. En de druk wordt alleen hoger als het financieringsvoorbehoud bijna verloopt. Ook ondernemer Maurice van Vessum van Bouw- en Timmerspecialist Baarn loopt tijdens zijn hypotheekaanvraag hier tegenaan. Tot hij ondersteuning van FinaForte inschakelt.

Bouw- en Timmerspecialist Baarn

Bouw- en Timmerspecialist Baarn is een typisch bouwbedrijf. Gespecialiseerd in het verbouwen, renoveren en onderhouden van woningen en het specifieke timmerwerk wat daarbij komt kijken. De opdrachtgevers zijn zowel particulieren als bedrijven. Zaken gaan goed, waardoor zijn bedrijf recent is omgezet van eenmanszaak naar BV. Nu heeft hij een prachtig bedrijfspand op het oog waardoor hij verder kan groeien met zijn bedrijf.

Tekenmoment bedrijfshypotheek met Maurice van Vessum

Een bedrijfshypotheek aanvragen. Simpel, toch?!

Ondernemer Maurice schakelt zijn huisbank ING in om financiering voor zijn nieuwe bedrijfspand te regelen. Het lijkt simpel een bedrijfshypotheek via je huisbank aanvragen, maar is dat werkelijk zo? Je bent überhaupt al klant en dan kunnen ze een financiering voor een bedrijfspand toch wel snel regelen? Ja, dat kan. Tot jouw aanvraag afwijkt van een “standaard” financieringsaanvraag. Ook de situatie van Maurice past niet in de geautomatiseerde systemen van ING. Zijn aanvraag is dus maatwerk. Maar waarom? Zijn bedrijf is sinds kort veranderd van eenmanszaak naar een BV met vastgoedstructuur. Maurice heeft zo snel mogelijk alle documenten aangeleverd en alle vragen van de ING beantwoordt.

TikTak… nog maar twee weken…

Alle benodigde documenten en antwoorden liggen bij zijn huisbank. Zes weken gaan voorbij, maar helaas nog steeds geen gehoor van de ING. Er zijn nog twee weken over tot het financieringsvoorbehoud afloopt. Maurice had weinig vertrouwen in dat hij de komende twee weken de financiering rond kan krijgen via zijn huisbank. Hij gaat op zoek naar hulp voor zijn financiering van zijn bedrijfspand. Tijdens zijn zoektocht komt hij op finaforte.nl en vraagt direct een gratis kennismakingsgesprek aan.

Binnen een week een offerte

Donderdagochtend maakt Maurice kennis met adviseur Justin Hugen. Al gauw is duidelijk dat Maurice snel zijn financiering rond moet krijgen om het bedrijfspand te behouden. Adviseur Justin had er vertrouwen in dat de financieringsaanvraag van ondernemer Maurice binnen de gestelde tijd geregeld kan worden. De opdracht tot dienstverlening is dezelfde dag rond en alle stukken heeft ondernemer Maurice ook direct aangeleverd. Adviseur Justin ziet dit en maakt meteen ruimte in zijn agenda om de aanvraag compleet te maken. Voor het einde van de dag stuurt Justin de aanvraag met de juist analyse en onderbouwing naar de SNS. Een week later komt de offerte voor financiering binnen.

Echt super geregeld door Justin hoe snel hij dit voor elkaar heeft kunnen krijgen. Na de kennismaking gaf hij aan dat het zeker moest lukken binnen de benodigde tijd maar had officieel de week erna vakantie maar had de laptop mee en zou het in de gaten houden. En toen nadat we via whatsapp alle gegevens bij elkaar hebben gekregen kwam een week later het verlossende bericht. DE offerte is binnen.
Maurice van Vessum

Yes! De financiering is rond

Maurice zet een handtekening onder de offerte. Dit voelt als een flinke opluchting. Hij was ontzettend blij met het snelle handelen van adviseur Justin Hugen en de deal die FinaForte heeft geregeld. Een week na onderteken trekt Maurice in zijn nieuwe bedrijfspand en groeit verder met zijn bedrijf.

Ook snel een bedrijfshypotheek nodig?

Loop je ook vast met een bedrijfshypotheekaanvraag? Lukt het niet op jouw financiering voor een bedrijfspand rond te krijgen? Loopt jouw financieringsvoorbehoud ook bijna af?
Onze adviseurs staan klaar om je verder te helpen met jouw financieringsbehoefte. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0074080 of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080