Groeien met een onderneming doe je samen met Finaforte

Financiering voor (groeiende) ondernemingen

Als je een onderneming hebt maak je continu keuzes om verder te groeien. Groei van een onderneming gaat vaak gepaard met een bedrijfsfinanciering. Om de juiste partner te vinden om jouw financiering te regelen is wat kan zorgen voor een succesvolle onderneming. Finaforte is een onafhankelijk hypotheekdesk en helpt ondernemers de juiste geldverstrekker te vinden voor hun financieringsbehoefte voor nu en de toekomst.

Financiering groeien als ondernemer

 Het verhaal achter jouw onderneming

Geen enkele financieringsbehoefte is hetzelfde. Het verhaal achter jouw onderneming is een belangrijk onderdeel voor een financieringsaanvraag. Een geldverstrekker kijkt naar:

 • jouw kennis en ervaring als ondernemer;
 • het aantal jaren dat jouw bedrijf bestaat;
 • de financiële buffer die je hebt.

Onze adviseurs nemen de tijd om jouw ondernemersverhaal en jaarcijfers te begrijpen en vertalen dit goed door naar een financieringsaanvraag. Met deze aandacht en onze expertise weten onze adviseurs de hypotheken en financieringen snel rond te krijgen.

Wat wil je financieren?

Wil je een bedrijfspand voor jezelf kopen? Of wil je een bedrijfspand herfinancieren? Of zoek je financiering om panden te gaan verhuren? Voor ieder financieringsdoel is er weer een ander product.

De bekende grootbanken financieren 80% tot 90% van de marktwaarde van een bedrijfspand. Met een zakelijke hypotheek heb je dus eigen geld nodig. Bijvoorbeeld: voor een koop van een bedrijfspand van € 450.000,- moet jezelf minimaal € 90.000,- inleggen. Wij kunnen ook andere oplossingen vinden voor een bedrijfsfinanciering, zoals crowdfunding, kleinere nichebanken en mkb-financieringsfondsen.

Onze adviseurs geven je inzicht welke voorwaarden het beste aansluit bij jouw situatie en welke geldverstrekker bij je past. Wil je jouw hypotheek zonder adviseur berekenen? Gebruik dan onze zakelijke hypotheekcalculator.

Boekhouding van de onderneming

Een financieringsaanvraag hangt ook samen met een gedegen boekhouding. Een geldverstrekker wil inzicht hebben in jouw jaarcijfers voordat die een hypotheek of financiering verstrekt. Met de jaarcijfers beoordeelt een geldverstrekker of je de hypotheek of financiering kan betalen. Drie factoren in de jaarcijfers zijn belangrijk:

 1. Bedrijfsresultaat: de winstgevendheid van de onderneming.
 2. Solvabiliteit: de verhouding tussen het eigen vermogen en het balanstotaal.
 3. Liquiditeit: de mogelijkheid om op korte termijn aan al je betalingsverplichtingen te voldoen.

Zien wij dat er een verbetering mogelijk is binnen jouw boekhouding? Dan zorgen we eerst samen met jouw boekhouder dat de boekhouding op orde is en dan dienen we jouw financieringsaanvraag bij een geldverstrekker. Op die manier heb je de meeste kans om jouw financieringsdoel te bereiken.

Toekomstige financieringsplannen

Naast je huidige financieringsbehoefte kun je ook nadenken over jouw toekomstige financieringsplannen. Zeker als ondernemer is een vooruitblik naar de toekomst cruciaal. Het kan zijn dat je een bedrijfsovername wilt doen of extra werkkapitaal nodig hebt om te investeren. Ook dan kunnen wij je ondersteunen om de juiste financieringsoplossing te vinden. Blijf daarom altijd in contact met je adviseur en vraag naar alle mogelijkheden hoe je de groei van jouw onderneming kan stimuleren.

Wil je weten wat Finaforte kan betekenen voor jouw groei?

Heb je een bedrijfsfinanciering nodig om verder te groeien? Of wil je weten wat de financieringsmogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0074080 of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen met jouw financieringsbehoefte.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

  Ik wil meer informatie over:


  Ik accepteer het privacy beleid

  Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080