Casus

Hoe het ondernemer Agnes lukte haar droomwoning te kopen

‘Ik had niet gedacht dat een hypotheek nog zou lukken’

Stel. Je bent horecaondernemer en kunt niet wachten om jouw droomhuis te kopen op het mooie eiland Ameland. Maar door tegenvallende omzetcijfers tijdens de coronajaren kan de bank verder niets voor jou betekenen. Dit overkwam Agnes Burema, eigenaresse van Herberg de Zwaan op Ameland. Inmiddels hebben haar laatste meubels een plekje gekregen in het huis waarover ze lange tijd droomde. Met hulp van de adviseurs van FinaForte heeft ze haar financiering toch rond gekregen.

ondernemer-agnes-hypotheek

Liefde voor het huis

Al lange tijd had Agnes het charmante vuurtorenhuis op het eiland op het oog. ‘De meeste Amelanders willen hier eigenlijk helemaal niet wonen. Die vinden het te ver van het dorp. Maar ik vind het echt een geweldige plek’, zo verklaart Agnes haar liefde voor de woning.
En het lukte. Tenminste. Ze kocht de woning met een financieringsvoorbehoud. Aanvankelijk dacht ze een financiering wel rond te krijgen via haar eigen bank. Maar dat viel toch anders uit.

Magere coronajaren als struikelblok

Op het moment dat Agnes de woning wilde aankopen had ze net als veel andere horecaondernemers ‘slechte coronajaren’ achter de rug.
Omdat voor haar huidige bank de afgelopen drie omzetjaren uitgangspunt waren voor het toekennen van een hypotheek, bleek een financiering toch niet haalbaar. Dat terwijl Herberg de Zwaan buiten de coronajaren toch redelijk goed draaide en Agnes dit ook kon aantonen. ‘Weg droomhuis, zo leek het’, aldus Agnes.

Hoe een hypotheek wél lukte

Agnes bleef niet bij de pakken neerzitten. Een zoektocht op het internet bracht haar al heel snel bij FinaForte als ondernemerspecialist op het gebied van hypotheken en financieringen. Adviseur Marlien zag direct voldoende aanknopingspunten om een financiering voor Agnes toch rond te krijgen. Dat is juist waar FinaForte voor staat. De adviseurs van FinaForte duiken dieper voor jou de cijfers in waardoor vaak meer mogelijk is.

De jaren voor corona heeft het restaurant van Agnes best goed gedraaid, waardoor dit kon worden meegenomen in de onderbouwing. Ook in het afgelopen jaar nadat corona weer een beetje was neergedaald, werd weer meer omzet behaald.

Diverse maatregelen voor een hogere leensom

Omdat er nog een financieringsbehoud lag op het droomhuis van Agnes, heeft Marlien de definitieve cijfers over 2022 met spoed op laten maken. Zo kon door Agnes toch beter worden aangetoond dat ze zonder coronasteun weer in staat is om voor voldoende inkomen te zorgen.

Adviseur Marlien: ‘We zagen verder dat Agnes nog een coronalening had openstaan, waar ze verder geen gebruik van maakte. Ons advies was om deze direct af te lossen. Op die manier geef je de bank extra vertrouwen dat je dat geld niet ergens anders aan gaat uitgeven. Daarnaast had Agnes in 2019 te maken met allerlei kostenposten die nu niet meer gelden. We hebben dus voor 2023 een prognose laten opmaken hoe dit er nu uit zou zien. Allemaal factoren die de kans op een hoger leenbedrag grote maken!’

Agnes kreeg haar vuurtorenhuis

Dan was er toch goed nieuws voor Agnes! Door kritischer naar de financiële situatie van Agnes te kijken, volgde er uiteindelijk met een goede onderbouwing groen licht voor een hypotheek. Ze kon dan toch haar geliefde vuurtorenhuis kopen. ‘Ik ben erg blij dat ik met FinaForte een partij heb gevonden die verder gaat dan alleen een hypotheekadvies. Wonen onder de vuurtoren van Ameland is dan toch een droom die is uitgekomen’, zo laat ze weten.

Ben jij als ondernemer ook op zoek naar een hypotheek of financiering? Bel ons voor een gratis quickscan of vragen op 085-0074080 of vraag hier een gesprek aan.

Herberg de Zwaan is een restaurant in het Amelandse dorp Hollum en heeft een rijke historie. De gastvrijheid en de lekkere keuken zorgen ervoor dat u zich net zo welkom voelt als eens de welgestelde kooplieden uit de Gouden Eeuw.

 

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080