BLOG

Maximale hypotheek voor ondernemers

Jack Bleijendaal

Dit artikel is geschreven door Michel Lindenburg

Michel Lindenburg is expert op het gebied van hypotheken voor ondernemers en bedrijfsfinancieringen. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Volg Michel

Dit artikel is geschreven door Michel Lindenburg

Michel Lindenburg is expert op het gebied van hypotheken voor ondernemers en bedrijfsfinancieringen. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Jack Bleijendaal

Volg Michel

Maximale hypotheek voor ondernemers: Voorkom verrassingen met Finaforte!

Het bepalen van het inkomen van een ondernemer voor het berekenen van de maximale hypotheek is geen eenvoudige taak. Verschillende banken hanteren uiteenlopende methoden, wat kan leiden tot onzekerheid en verrassingen voor de ondernemer. Gelukkig is er Finaforte, een team van gespecialiseerde adviseurs die dagelijks met ondernemers werken en precies weten hoe elk geldverstrekker het inkomen beoordeelt. Ontdek waarom een afspraak bij Finaforte essentieel is om de haalbaarheid van jouw hypotheek beter in te schatten en onaangename verrassingen te voorkomen.

1. Expertise in ondernemersinkomens: Bij Finaforte hebben we ruime ervaring in het beoordelen van ondernemersinkomens. Onze adviseurs begrijpen als geen ander de complexiteit en diversiteit van inkomensstructuren binnen ondernemingen. Hierdoor kunnen we jouw specifieke situatie nauwkeurig analyseren en het meest passende inkomen bepalen om jouw maximale hypotheek te berekenen.

2. Kennis van geldverstrekkers: Elke geldverstrekker hanteert verschillende criteria bij het beoordelen van het inkomen van ondernemers. Een adviseur die niet dagelijks met ondernemers werkt, kan deze nuances over het hoofd zien, met mogelijk negatieve gevolgen voor jouw hypotheekaanvraag. Onze adviseurs bij Finaforte zijn echter volledig op de hoogte van de eisen van diverse geldverstrekkers, waardoor we jouw haalbaarheid realistischer kunnen inschatten.

3. Voorkom onaangename verrassingen: Niets is frustrerender dan tijd en moeite investeren in een hypotheekaanvraag om vervolgens geconfronteerd te worden met afwijzingen of lagere bedragen dan verwacht. Met de hulp van Finaforte minimaliseer je het risico op onaangename verrassingen. Onze adviseurs zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op de mogelijke uitkomsten, waardoor je met vertrouwen kunt handelen.

Als ondernemer is het van cruciaal belang om jouw maximale hypotheek op een nauwkeurige en realistische manier te bepalen. Finaforte staat klaar om je te helpen bij dit proces. Onze ervaren adviseurs begrijpen de complexiteit van ondernemersinkomens en kennen de verschillen tussen geldverstrekkers. Hierdoor kunnen we jouw haalbaarheid beter inschatten en voorkomen we onaangename verrassingen. Maak vandaag nog een afspraak bij Finaforte en zet de eerste stap naar een succesvolle hypotheekaanvraag als ondernemer!

 

Voorbeeldcasus DGA

We hebben een directeur groot aandeelhouder (DGA) met een gemiddeld DGA-salaris over de afgelopen 3 jaar van € 50.000, – bruto per jaar. Dit salaris is om fiscale redenen relatief laag gehouden ten opzichte van de bedrijfswinsten die worden gemaakt.

(Geconsolideerde)winsten vanuit de ondernemingen:

2020: €10.000 winst voor belasting.
2021: €50.000 winst voor belasting.
2022: €150.000 winst voor belasting.

Het eigen vermogen van de ondernemingen zijn goed, en de liquiditeitspositie voldoet ook ruimschoots aan alle normen. Dit zijn belangrijke voorwaarden om dividend uit te kunnen betalen als onderneming.

• Bij geldverstrekker A krijg je maximaal zakelijk inkomen van € 94.400,-  en kan je maximaal
€ 460.358,-  lenen bij een rente van 4,6%

• Bij geldverstrekker B krijg je maximaal zakelijk inkomen van € 102.500,-  en kan je maximaal
€ 508.190,-  lenen bij een rente van 4,6%

• Bij geldverstrekker C krijg je maximaal zakelijk inkomen van € 120.000,-  en kan je maximaal
€ 604.708,-  lenen bij een rente van 4,6%

Dit voorbeeld laat zien dat de verschillen per geldverstrekker heel erg groot kunnen zijn. Bestaat jouw onderneming nog geen 3 jaar? Of heb je incidenteel een minder jaar gehad als gevolg van de coronapandemie? Dan zijn de verschillen in hypotheekadvies nog groter!

Wil je meer informatie over een hypotheek voor ondernemers? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over hypotheken voor ondernemers.

Aan de gegevens die op deze site worden weergegeven kunnen geen rechten worden ontleend.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080.