Casus

De connectie tussen het succes van McLaren en sale & lease back constructie

Weer financieel fit door sale & lease back.

Veel ondernemers en mensen zijn door de corona pandemie in de financiële problemen gekomen. Om deze moeilijke periode te overbruggen is het mogelijk om de sale & lease back constructie te gebruiken. Een mooi voorbeeld hiervan is het F1-team McLaren. Het team werd in het jaar 2020 financieel geconfronteerd door de pandemie en moest dringend op zoek naar extra geld. Zij vonden de oplossing met een sale & lease back.

McLaren Sale & Lease back

Kapitaal zit vast in onroerend goed

Veel kapitaal van je onderneming zit in het materieel dat je bezit. Dit gold ook voor de McLaren Group. In hun hoofdkwartier McLaren Technology Center in Woking zat veel geld vast en was dus niet beschikbaar voor nieuwe investeringen. McLaren-CEO Zak Brown vroeg zich af waarom dit was. McLaren is tenslotte een race- en autobedrijf en geen onroerend goed bedrijf. Op die manier gingen ze op zoek hoe ze het kapitaal van het onroerend goed vrij konden maken.

Onderhandelen over voorwaarden

Het ultramoderne gebouw van 840.000 vierkante meter, ontworpen door de beroemde architect Norman Foster, van McLaren Group werd te koop gezet. Maar een van de voorwaarden was dat McLaren Group het hoofdkwartier weer terug kon huren. Het Amerikaanse Global Net Lease had interesse om dit pand van wereldklasse te kopen en weer terug te verhuren. Zo ging McLaren in onderhandeling met Global Net Lease (GNL) om tot een goede deal te komen.

Eenmaal, andermaal verkocht en verhuurd

Een paar maanden later zijn McLaren en GNL het overeengekomen over het verkoop van het McLaren Technology Center (MTC). Voor ongeveer 170 miljoen dollar werd MTC verkocht aan GNL en het F1-team verhuurd het pand voor de komende 20 jaar terug. Daarnaast hebben ze weer voldoende kapitaal voor nieuwe investeringen en om de corona pandemie te overbruggen.

McLaren Technplogy Centre -

McLaren is weer financieel gezond

Doordat McLaren de sale & lease back constructie heeft toegepast hebben ze in een keer hun financiële problemen opgelost en kunnen ze weer concentreren op de toekomst van het bedrijf. McLaren zal zijn team leiden dat is gekoppeld aan het budgetplafond van 140 miljoen dollar in de Formule 1 voor 2022, terwijl de upgrade van zijn infrastructuur in Woking zich ontvouwt, met de bouw van een nieuwe ultramoderne windtunnel.

Sale & lease back voor jouw onderneming?

De sale & lease back constructie kun je toepassen op bedrijfsmaterieel dat je bezit, denk aan gebouwen, machines, voer- en vaartuigen. Je verkoopt het materieel aan een leasemaatschappij. Vervolgens lease je deze weer terug, zodat je ze voor je eigen onderneming kan gebruiken. Op die manier heb je weer geld voor investeringen en kun je de liquiditeit van je onderneming vergroten.

Heb jij kapitaal nodig voor nieuwe investeringen? Of moet je een moeilijke periode overbruggen? En wil jij weten of de sale & lease back constructie geschikt is voor jouw onderneming? Onze adviseurs staan klaar om je verder te helpen met jouw financieringsbehoefte. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0074080 of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080