Casus

Ondernemer en starter op de huizenmarkt: hoe regel je een woonhypotheek?

Hoe ondernemer Friso zijn woonhypotheek kreeg voor zijn eerste koopwoning in Amsterdam.

Een woonhypotheek als ondernemer voor jouw droomhuis? Tuurlijk kan dat. Friso, duurzame ondernemer, en zijn vriendin dromen al een tijdje over hun eerste koopwoning in Amsterdam. Met behulp van een aankoopmakelaar vinden ze hun droomhuis en zoeken ze een passende hypotheek. Omdat Friso ondernemer van een groothandel is, komen ze bij FinaForte terecht. Met onze financiële ervaring met ondernemers, wordt hun droom werkelijkheid: een eigen koopwoning in Amsterdam.

The Coffee Quest: duurzaam ondernemen

Friso is een van de mede-eigenaren van The Coffee Quest. Dit is een groothandel die groene koffie importeert vanuit Colombia en Afrika. Ze hebben een kantoor in Amsterdam en in Medellín. De groene koffie verkopen zij door aan een groot aantal koffiebranders over de hele wereld.

The Coffee Quest is een startup en een duurzame onderneming die eerlijke betalingen en duurzame productiemethodes promoot. Daarnaast zijn al hun eigen koffieplantages volledig traceerbaar. Ze werken nauw samen met kleine boeren en producentenorganisaties. 

Ondernemer Friso

Friso gaat samen met zijn vriendin een eerste koopwoning aanschaffen en is op zoek naar een passende woonhypotheek.

Eerste woning kopen in Amsterdam, hoe dat je dat?

Ondernemer Friso en zijn vriendin dromen altijd al over hun eigen koopwoning in Amsterdam. Ze beginnen hun zoektocht naar hun eerste koopwoning. Al gauw merken ze dat het lastig is om in Amsterdam op eigen kracht een woning te kopen. Ze worden telkens overboden. Voor hun aankoop schakelen ze aankoopmakelaar Rappange Makelaardij in. Met behulp van Rappange vinden ze hun droomhuis en moeten ze snel een woonhypotheek regelen. Ze hebben geen tijd te verliezen, want anders glipt deze mooie koopwoning ook door hun handen. Omdat Friso ondernemer is verwijst de aankoopmakelaar hen door naar FinaForte.

Eerste stap van een woonhypotheek voor hun droomhuis

Friso plant samen met zijn vriendin een afspraak in bij een van onze adviseurs. Adviseur Carolien van Heijningen krijgt de casus binnen. Ze ziet dat Friso ondernemer van een groothandel is. Dit samen met hun financiële situatie heeft het koppel keuze uit de twee beste banken: ABN AMRO en RABOBANK.

Voordat het kennismakingsgesprek plaatsvindt neemt Adviseur Carolien contact op met de banken. Ze bespreekt alvast de casus in grove lijnen. Hierdoor wordt het koppel goed en helder geïnformeerd over de financieringsmogelijkheden binnen hun situatie. Door de goede voorbereiding van onze adviseur krijgen ze vertrouwen in FinaForte en besluiten ze de opdracht tot dienstverlening te tekenen.

Door de ervaring van Carolien weet zij precies welke documenten er nodig zijn en hoe de jaarcijfers eruit moeten zien om de hypotheekaanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze documenten leveren ondernemer Friso en zijn vriendin snel aan. Adviseur Carolien maakt het dossier compleet waarin ze o.a. het zakelijk inkomen van Friso vaststelt. Na het indienen houdt adviseur Carolien het koppel continu op de hoogte.

Omdat The Coffee Quest een groothandel is, moet er ook een Know Your Customer onderzoek (KYC-onderzoek) gedaan worden. Hiermee wil de bank jouw bedrijf uitgebreid identificeren voordat ze een relatie met je aangaan. Het KYC-onderzoek neemt meer tijd in beslag. Dit zien we steeds vaker bij banken. Dit maakt het voor Friso en zijn vriendin extra spannend, omdat het financieringsvoorbehoud bijna afloopt. Onze ervaren adviseur Carolien heeft er alsnog vertrouwen in en dat geeft het koppel een gerust gevoel.

Droomhuis of toch niet?!

De spanning is om te snijden! Tot op het laatste moment voelen ondernemer Friso en zijn vriendin de stress. Door het KYC-onderzoek duurt de terugkoppeling op hun financieringsaanvraag langer. Net voordat het financieringsvoorbehoud afloopt gaat de bank mee met het vastgestelde zakelijk inkomen door FinaForte en ontvangen ze de offerte net op tijd om de aankoop van hun droomhuis door te laten gaan.

Door de kennis van het acceptatiebeleid en ervaring met ondernemers zoals Friso weet adviseur Carolien de hypotheek in een keer rond te krijgen. Zo maakt FinaForte het verschil voor iedere ondernemer en gaat er geen tijd verloren bij het kopen van een huis.

“Als ondernemer wist ik dat het lastig zou gaan worden, maar het is na een lange rit uiteindelijk gelukt. Groot voordeel vond ik het overzicht, vanaf het eerste moment, in de benodigde documentatie. Toch fijn als je alles wilt voorbereiden met lange wachttijden bij de banken op het oog. Na tekenen koopakte vliegt de tijd namelijk snel voorbij. Communicatie met Carolien was goed, ondanks dat de stress vrij hoog was op momenten!”

Friso

Droom is werkelijkheid: een koopwoning in Amsterdam

Wat heerlijk! De financiering van hun droomhuis is rond. Friso en zijn vriendin ondertekenen de offerte en eindelijk hebben ze hun eigen koopwoning in Amsterdam. Ze zijn blij met de rustige en duidelijke communicatie van adviseur Carolien van Heijningen. Vanaf het eerste moment tot aan de laatste loodjes heeft dit hun het vertrouwen gegeven dat hun financieringsbehoefte in goede handen was.

Ook ondernemer en een woonhypotheek nodig?

Heb je ook een bod op jouw droomhuis gedaan en een woonhypotheek voor ondernemers nodig net als Friso? Of ben je eerder afgewezen voor een woonhypotheek? Of loopt de hypotheekaanvraag stroperig? Onze adviseurs staan klaar om je verder te helpen met jouw financieringsbehoefte. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0074080 of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080