Casus

TolGo B.V. gefund in 1 dag

Stefan Schoofs hypotheek adviseur

Dit artikel is geschreven door Henk Dijkstra

Henk Dijkstra is expert op het gebied van zakelijke financieringen voor ondernemers. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Volg Henk

Dit artikel is geschreven door Henk Dijkstra

Henk Dijkstra is expert op het gebied van zakelijke financieringen voor ondernemers. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Stefan Schoofs hypotheek adviseur

Volg Henk

TolGo B.V. gefund in 1 dag

Tolga Albayrak is een jonge ondernemer die dezelfde passie deelt als zijn familie. Ondernemen en het opbouwen en ontwikkelen van vastgoed, is er namelijk met de paplepel ingegoten.

Intro

De ondernemer wil middels zijn startende vastgoed B.V. een vastgoedportefeuille opbouwen, nadat hij de smaak te pakken heeft gekregen met het succesvol verhuren van een eerste woning. De financieringsbehoefte die is ontstaan uit de aankoop van het eerste object, is bancair niet haalbaar. Vervolgens is de niet-bancaire funding sneller gelukt dan iedereen had verwacht.

investeringskans TolGo

De Ondernener

Tolga Albayrak, eigenaar van TolGo B.V. kreeg de mogelijkheid om een combinatiepand (woon- en winkelpand) aan te kopen in het centrum van Driebergen. Met een goede opknapbeurt van het pand, iets wat de ondernemer graag doet met zijn familie, stijgt de waarde aanzienlijk. De familie heeft namelijk ervaring in de bouw en het opknappen van panden.

Financieringsbehoefte

Voor de aankoop en verbouwing van het combinatiepand is een financieringsbehoefte ontstaan van € 551.000. Met een eigen inbreng van € 36.000 en een achtergestelde lening van € 95.000 van de familie ontstaat er een LTV van 70%. Door de verbouwing die Tolga met zijn familie zal verrichten, stijgt de taxatiewaarde naar € 600.000.

Probleem

Startend bij de huisbank van Tolga voor de financiering van € 420.000 had hij goede hoop dat het zou lukken. Door het hebben van een eigen inbreng van 30%, moest het toch wel lukken? Helaas bleek de bank er tóch anders naar te kijken dan Tolga zelf dacht. Het betreft een combinatie van kenmerken wat deze financiering voor de meeste bancaire geldverstrekkers lastig maakt om te financieren, namelijk:

– Type onderpand: een combinatiepand waarvan het bedrijfsdeel
groter is dan de woning
– Bedrijfshistorie: TolGo B.V. is nog niet lang genoeg actief (oprichting < 3 jaar geleden)
-DSCR: (verhouding huurinkomsten vs financieringslasten), volgens bancaire normen zijn de huurinkomsten die worden verkregen uit de exploitatie, te laag om aan de financieringslasten te kunnen voldoen.
-LTV: bancair gezien is de LTV van 70% aan de hoge kant. Gelukkig zijn er vele alternatieve financiers die een LTV zoals deze wél willen financieren.

Oplossing

Al snel kwam Tolga tot de conclusie dat hij hulp nodig had om tot een financiering te kunnen komen voor het aan te kopen pand. Via de website kwam hij bij Finaforte terecht en zo heeft hij een gratis eerste kennismakingsgesprek gehad met Henk Dijkstra. Henk zag al snel voldoende aanknopingspunten voor een financiering, maar zag ook in dat het geen gemakkelijke aanvraag zou zijn.

Finaforte heeft meer dan 50 financieringsoplossingen voor ondernemers, bestaande uit bancaire- en alternatieve oplossingen. Er was enige snelheid vereist, omdat passeren al stond gepland 4 weken na het eerste kennismakingsgesprek met Henk. Mede om die reden, heeft Henk de aanvraag ingediend bij Finaforte Invest, die door samenwerking met NLInvesteert crowdfundingsoplossingen aanbieden. De aanvraag is door Finaforte Invest goedgekeurd en binnen 10 dagen is de aanvraag uitgewerkt, gepubliceerd (onder de AFM vergunning van NLInvesteert) en is hij binnen 1 dag gefund door investeerders!

Succesvolle funding

De financiering van het combinatiepand is een succes te
noemen. Vanwege de snelheid van het financieringsproces kon TolGo B.V. het combinatiepand toch nog voor het verstrijken van de deadline afnemen. Door efficiënt handelen vanuit de collega’s van Finaforte en Finaforte Invest kan Tolga Albayrak sneller dan verwacht beginnen met het verbouwen en exploiteren van dit mooie object.

Is dit herkenbaar?

Heb jij ook een combinatiepand op het oog dat gefinancierd moet worden?
Neem dan gerust contact met ons op. Met de juiste kennis en ervaring die onze specialisten hebben, is er vaak meer mogelijk dan dat je van tevoren verwacht.

Wil je meer informatie over het financieren van zakelijk vastgoed? Bekijk dan onze uitgebreide blog over het landschap van alternatieve financieringsopties.

Aan de gegevens die op deze site worden weergegeven kunnen geen rechten worden ontleend.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080.