BLOG

Woningfinanciering voor DGA na eerdere afwijzing

Stefan Schoofs hypotheek adviseur

Dit artikel is geschreven door Stefan Schoofs

Stefan Schoofs is expert op het gebied van hypotheken voor ondernemers. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Volg Stefan

Dit artikel is geschreven door Stefan Schoofs

Stefan Schoofs is expert op het gebied van hypotheken voor ondernemers. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Stefan Schoofs hypotheek adviseur

Volg Stefan

Woningfinanciering voor DGA na eerdere afwijzing

Als ondernemer is het vinden van een hypotheek een belangrijke stap in het realiseren van je droomhuis. Maar waar sluit je als ondernemer een hypotheek af? En wie kan je daarbij helpen? Veel ondernemers kiezen ervoor om eerst zelf aan de slag te gaan, en vaak staat de huisbank open voor een gesprek omtrent een financiering. Een aanvraag kan veel inspanning van de ondernemer verwachten, zeker omdat het proces nieuw is en er vaak onduidelijkheden zijn. Bij Finaforte zien we dan ook vaker dat een DGA pas hulp inschakelt als hij zelf al is afgewezen. Het is toch vaak lastiger dan gedacht, en vaak zonder het verwachte resultaat van een mooi financieringsvoorstel.

Succesverhaal

Bij Finaforte geloven we sterk in maatwerk en persoonlijke betrokkenheid bij onze klanten. Onlangs hebben we een prachtig succes behaald door een woningfinanciering te realiseren voor een ondernemer (DGA), die eerder rechtstreeks was afgewezen door dezelfde geldverstrekker. Hoe hebben we dit voor elkaar gekregen? Door diepgaand onderzoek te doen naar zowel de klant als zijn onderneming en deze inzichten helder en overtuigend te presenteren aan het acceptatieteam van de geldverstrekker.

Analyse
Onze eerste stap was het grondig begrijpen van de situatie van de DGA. We voerden uitgebreide gesprekken en analyseerden de financiële documenten en cijfers van de onderneming. Dit stelt ons in staat om de uitdagingen en kansen helder te identificeren, met speciale nadruk op de stabiliteit en potentie van het bedrijf.

Onderbouwing
Vervolgens hebben we een gedetailleerde analyse opgesteld waarin we de sterke punten van de DGA benadrukten, evenals de potentiële groeimogelijkheden van zijn onderneming. We presenteerden de feiten op een duidelijke en overzichtelijke manier, met ondersteuning van solide cijfermatige gegevens. Hierbij hebben we extra aandacht besteed aan het benadrukken van de financiële stabiliteit en de positieve ontwikkelingen in het bedrijf na de eerdere afwijzing.

De analyse dienden we in bij het acceptatieteam van de geldverstrekker, waarbij we hen wisten te overtuigen van een juiste balans tussen het klant- en bankbelang. Met trots kunnen we zeggen dat ons doortastende werk en onze toewijding hebben geleid tot goedkeuring van de woningfinanciering voor de DGA. Een perfect voorbeeld van hoe een grondige analyse en een overtuigende presentatie het verschil kunnen maken in het verkrijgen van de benodigde financiering, zelfs na een eerdere afwijzing. Bij Finaforte blijven we ons inzetten voor maatwerkoplossingen en het realiseren van de financiële doelen van onze gewaardeerde klanten.

Conclusie
Hoewel een hypotheek voor een DGA afsluiten een lastige zaak kan zijn, is het met de juiste kennis en expertise van een adviseur vaak toch mogelijk. Met een goede analyse en onderbouwing kan meestal bij dezelfde bank waar eerder nog een afwijzing vandaan kwam, een hypotheek afgesloten worden met de beste voorwaarden.

Wil je meer informatie over het afsluiten van een DGA hypotheek? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over het verkrijgen van een hypotheek voor een DGA.

Aan de gegevens die op deze site worden weergegeven kunnen geen rechten worden ontleend.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080.