Casus

Woonhypotheek voor een ondernemer complex?

Hoe ondernemer Alfred zijn woonhypotheek toch rondkreeg na een afwijzing.

Is een hypotheekaanvraag voor een ondernemer complexer dan een “standaard” hypotheekaanvraag? Eigenlijk niet. Het gaat om de juiste aandacht en expertise die een adviseur aan de hypotheekaanvraag besteed. Dus wat zijn de voorwaarden van een bank, hoe kijkt een bank naar het inkomen van een ondernemer en wat zijn de maatwerkmogelijkheden van een bank.

Bij de eerste poging van ondernemer Alfred ging de hypotheekaanvraag helaas door gebrek aan aandacht mis. Alfred zoekt daarna snel een vervangende partij en komt terecht bij ons, FinaForte. Met onze aandacht en expertise kregen wij zijn woonhypotheek in een keer rond.

Eding CNC

Alfred Bos is eigenaar van Eding CNC.
Eding CNC is een besloten vennootschap (bv) die betaalbare PC gebaseerde CNC oplossingen ontwikkelt. Met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van motion hardware, software en motion toepassingen bieden ze een CNC oplossing voor alle niveaus.

Ondernemer Alfred met vrouw voor hun nieuwe woning.

Complexe hypotheekaanvraag is niet makkelijk

Alfred Bos heeft met zijn gezin een nieuwe privé woning gevonden en zoekt daarvoor een passende woonhypotheek. Hij is er al op voorbereidt dat zijn hypotheekaanvraag voor een nieuwe woning complexer is dan een “standaard” aanvraag. Eerst klopt hij aan bij zijn huidige adviseur. Deze hypotheekadviseur verwacht geen problemen om een hypotheek voor Alfred te regelen. Maar helaas… door onvoldoende participatie en gebrek aan communicatie van de inkomensverklaarder is de aanvraag toch negatief uitgevallen. Erg jammer, want Alfred en zijn familie willen graag een nieuw huis kopen.

Hoe nu verder? Zoektocht naar een nieuwe adviseur

Ondernemer Alfred is teleurgesteld in zijn huidige adviseur, maar geeft niet op. Hij gaat met spoed op zoek naar een nieuwe hypotheekadviseur. De woning wil hij namelijk niet door zijn vingers laten glippen. Hij heeft behoefte aan een hypotheekspecialist die snapt waar hij als ondernemer tegen aanloopt. Via een Google komt hij uit bij FinaForte. Hij leest dat wij ruime ervaring hebben met ondernemers en maakt direct een afspraak bij een van onze adviseur.

Gaat de hypotheekaanvraag dit keer wel lukken?

Een aanvraag voor een ondernemer is complexer, maar niet onmogelijk. In het kennismakingsgesprek met adviseur Suzanne de Kraaij komt naar voren dat het zeker mogelijk is om een woonhypotheek te regelen. Als de jaarcijfers maar goed onderbouwt worden. Alfred merkt gelijk dat Suzanne zeer deskundig is en veel over ondernemen afweet. Dit geeft hem het vertrouwen om de opdracht tot dienstverlening te ondertekenen.

Het verhaal achter de jaarcijfers

Jaarcijfers moet je niet zomaar doorsturen naar een geldverstrekker. Deze moet je onderbouwen om te zorgen dat een hypotheekaanvraag succesvol wordt. Adviseur Suzanne vraagt aan Alfred wat het verhaal achter de jaarcijfers is. Dit geeft Suzanne inzicht en informatie om de jaarcijfers beter te begrijpen en het zakelijk inkomen van Alfred goed vast te stellen. Daarnaast krijgt ondernemer Alfred duidelijke informatievragen om de rest van de documenten in de juiste vorm aan te leveren. Zo kan het volledige dossier met o.a. de jaarcijfers en onderbouwing met spoed naar BLG Wonen worden verstuurd.

Nu is het wachten op een reactie van BLG Wonen. Adviseur Suzanne houdt samen met Femke van de binnendienst de voortgang van de hypotheekaanvraag in de gaten. En ze sturen bijna dagelijks een update over de voortgang naar ondernemer Alfred. Dit vindt hij prettig, want dan weet hij dat iemand “bovenop” zijn aanvraag zit. Dan komt het verlossende resultaat: BLG wonen heeft een offerte afgegeven.

“Finaforte (Suzanne en Femke) heeft mij geholpen om de hypotheek te regelen die ik nodig had. Door mijn achtergrond van ondernemer is een hypotheekaanvraag iets complexer dan een standaard aanvraag. Mijn voormalige adviseur had geen enkel probleem verwacht maar had niet goed hierop geanticipeerd helaas, waardoor de aanvraag niet was verlopen zoals verwacht. Mede door gebrek (geen) communicatie van de inkomensverklaarder.

Gelukkig na een eerste gesprek met Finaforte en het bekijken van de cijfers was ook Finaforte van mening dat dit geen probleem hoorde te zijn. Finaforte heeft onmiddellijk geschakeld vanwege de urgentie en dit meteen ingezet. Met duidelijk informatievragen van hun, kon ik ook alle informatie in de juist vorm aanleveren om de hele aanvraag zo snel mogelijk te regelen. Daarnaast hebben zij mij keurig (bijna dagelijks) een update gestuurd over de vooruitgang en de vooruitzichten. Ik en mijn familie zijn zeer blij met het resultaat, en het feit dat wij nu op korte termijn onze nieuwe woning kunnen betrekken. Finaforte bedankt!”

Alfred Bos

Yes! De woonhypotheek is rond

Ondernemer Alfred en zijn familie zijn zeer blij met hun woonhypotheek en dat ze de aankoop van de woning kunnen afronden. Op korte termijn krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis. Naast de drukte op kantoor zijn ze lekker aan het klussen, daarna kunnen ze genieten in hun eigen woning met net iets meer ruimte voor de kinderen.

Ook ondernemer en een woninghypotheek nodig?

Heb je ook een bod op een woning gedaan en zoek je een passende woninghypotheek voor ondernemers net als Alfred? Of ben je eerder afgewezen voor een woningshypotheek? Of loopt de hypotheekaanvraag stroperig? Onze adviseurs staan klaar om je verder te helpen met jouw financieringsbehoefte. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0074080 of vraag een gratis oriëntatiegesprek aan.

Gratis gesprek aanvragen

Ontdek wat er ècht mogelijk is voor u? Bel gerust voor een gratis oriënterend gesprek op 085 - 007 4080 of vraag een gesprek aan en wij bellen u terug.

    Ik wil meer informatie over:


    Ik accepteer het privacy beleid

    Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 085-0074080