Hypotheek ZZP

Bel 075-2040032 voor een gratis vrijblijvend gesprek.
Bel met een van onze Hypotheek ZZP specialisten.

Bij de meeste banken of hypotheekadviseurs kunt u pas een hypotheek als ZZP krijgen wanneer u 3 jaar of langer actief bent. Bij ons al vanaf 1 jaar!

Hypotheek voor ZZP

Bel 075-2040032 voor een gratis vrijblijvend gesprek.
Bel met een van onze Hypotheek ZZP specialisten.

Bij de meeste banken of hypotheekadviseurs kunt u pas een hypotheek als ZZP krijgen wanneer u 3 jaar of langer actief bent. Bij ons al vanaf 1 jaar!

Hypotheek ZZP

Het zal iedere ondernemer (helaas) bekend in de oren klinken: je hebt je droomhuis gevonden, maar al na het eerste gesprek met de hypotheekadviseur blijkt het verkrijgen van een hypotheek een lastig verhaal te worden. Banken stellen rigoureuze inkomenseisen en verlangen financiële zekerheid. Iets dat voor veel (startende) ZZP’ers lang niet altijd mogelijk is.

Voor een hypotheek ZZP kijkt de bank naar een aantal zaken alvorens er een lening kan worden afgesloten. Zo wordt er gekeken naar het inkomen van de laatste drie jaren en wordt er een prognose gemaakt voor het komende jaar. Als startende ondernemer heb je daarbij te maken met een maximum. Dat komt vaak neer op het inkomen van het laatste jaar.

Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan!

 

Ik wil een gratis gesprek

Een hypotheek voor ondernemers

Zeker voor net gestarte ondernemers kan dit een probleem zijn. Misschien ben je pas 8 maanden op weg met je onderneming en staat je bedrijf nog in de kinderschoenen. Er moet veel geïnvesteerd worden om de boel op gang te krijgen, waardoor de winst en dus ook het inkomen in de eerste periode laag is. Een hypotheek ZZP lijkt in dat geval geen optie.

De strenge richtlijnen van veel banken zijn echter niet altijd maatgevend. Zo biedt FinaForte ondernemers en flexwerkers de mogelijkheid om al na 6 maanden een inventarisatie te doen met betrekking tot het afsluiten van een hypotheek ZZP. Aan de hand van een goed onderbouwde prognose wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn, ook als je nog geen 3 jaarrekeningen kunt overleggen.

Een hypotheek ZZP zonder jaarcijfers

Het lezen, begrijpen en vervolgens interpreteren van een jaarrekening gaat niet iedere hypotheekadviseur even goed af. Dit heeft onder meer te maken met de opleiding tot erkend hypotheekadviseur. Hier wordt de kandidaten bijgebracht hoe de inkomens- en vermogenspositie van een ondernemer kunnen vaststellen. Daarvoor is echter een gedegen inkomens- en balansanalyse nodig en dat blijkt niet zo eenvoudig.

Om een goede inschatting te kunnen maken van de financiële mogelijkheden voor een hypotheek ZZP, is het namelijk van belang om ‘door de cijfers heen’ te kunnen kijken. Door de beperkte leerstof over dit specifieke onderwerp tijdens de opleiding, is het voor veel hypotheekadviseurs lastig om hiermee om te gaan. Het resultaat: het aanbod van hypotheken voor ZZP’ers en ondernemers is ondermaats.

Welke bank biedt mij een hypotheek?

Onderzoek van FinaForte staaft het bovenstaande. Bij een rondgang langs hypotheekverstrekkers, blijkt dat het aanbod voor ZZP’ers en ondernemers nog altijd onder de maat is. Bij slechts 20% van de hypotheekbanken is het voor zelfstandigen mogelijk een hypotheek ZZP af te sluiten onder gelijke voorwaarden als voor iemand die in loondienst is bij de overheid of een bedrijf.

Bij de overige 80% gelden andere regels of het is zelfs helemaal niet mogelijk om als ZZP’er een hypotheek af te sluiten. Vreemd, want ondernemers en ZZP’ers zijn de werkgevers van de toekomst en dienen alleen al daarom met egards te worden behandeld. De realiteit is helaas weerbarstiger: veel ondernemers stuiten bij een eerste gesprek met een standaard hypotheekadviseur op weerstand en onbegrip.

Beste hypotheek voor ZZP

FinaForte hanteert de stelregel dat je ook als ondernemer, ZZP’er of flexwerker een huis moet kunnen kopen. Als 100% onafhankelijke specialist in hypotheek ZZP staan wij garant voor de laagste hypotheekrente, met een slagingskans van meer dan 95%. Het afsluiten van een hypotheek is voor startende ondernemers al mogelijk na 6 maanden.

Ben jij zo’n starter en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op voor een gratis oriënterend gesprek. Bij de kennismaking worden de cijfers bekeken, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Wil je eerst nog wat meer informatie? Maak dan eens kennis met het team van FinaForte.

100% onafhankelijk

Specialist in hypotheken voor ondernemers

Altijd de laagste hypotheekrente

Meer dan 95% slagingskans

Na 6 maanden al hypotheek mogelijk

Hypotheek voor ZZP & Flexwerker

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat uw mogelijkheden als ondernemer zijn?

Bel ons op 075-2040032

Plan een gratis oriënterend gesprek!

Bel mij terug