ZZP Hypotheek

Bel 075-2040032 voor een gratis vrijblijvend gesprek.
Onze ZZP Hypotheek specialisten helpen u graag.

Bij de meeste banken of hypotheekadviseurs kunt u pas een hypotheek als ZZP krijgen wanneer u 3 jaar of langer actief bent. Bij ons al vanaf 1 jaar!

Hypotheek voor ZZP

Bel 075-2040032 voor een gratis vrijblijvend gesprek.
Bel met een van onze Hypotheek ZZP specialisten.

Bij de meeste banken of hypotheekadviseurs kunt u pas een hypotheek als ZZP krijgen wanneer u 3 jaar of langer actief bent. Bij ons al vanaf 1 jaar!

ZZP hypotheek

Hypotheek voor zelfstandige met beperkte jaarcijfersStrenge eisen voor ZZP hypotheek
En dat is nodig ook, zo is gebleken uit eerder onderzoek. Bij een rondgang langs hypotheekverstrekkers in Nederland, blijkt dat 80% van de geconsulteerde banken niet bereid is mee te werken aan een ZZP hypotheek. Althans, niet tegen dezelfde voorwaarden als voor iemand die in loondienst is. Vaak hanteren hypotheekbanken ook nog eens flinke beperkingen en/of afslagen bij het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers.

Dit komt mede voort uit de wijze waarop fiatteurs van banken worden opgeleid. Zij beoordelen of de vermogenspositie van de ondernemer voldoet aan criteria die door de bank zelf zijn gesteld. Als eerder gezegd zijn deze eisen vaak streng, waardoor het voor zelfstandigen in de meeste gevallen ondoenlijk is om een financiering voor een woning rond te krijgen.

Een hypotheek als ZZP’er: lastig

Het is evident dat er met twee maten wordt gemeten. Een werknemer in loondienst die een contract voor 6 maanden heeft en zijn proeftijd (van bijvoorbeeld 1 maand) doorstaat, kan met een werkgeversverklaring in de hand aanspraak maken op een hypotheek. Een ondernemer die 3 jaar met succes zijn eigen bedrijf runt, wordt echter gewezen op allerlei extra regeltjes en voorwaarden.

De vraag is dan ook: heeft de bank bij het verstrekken van een ZZP hypotheek minder kredietrisico dan bij een gewone werknemer? Uit bovenstaand voorbeeld kun je afleiden dat dat niet het geval is, al denkt het merendeel van de banken daar dus nog altijd anders over. FinaForte is er voor jou om daar iets aan te doen en helpt bij het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers.

Eerste stappen naar een ZZP hypotheek

Maar hoe nu te starten? Welke stap neem jij, zelfstandig ondernemer, eerst? Om te beginnen kun je de gratis rapportage “Marktanalyse hypotheekverstrekking aan ondernemers” downloaden op de site van FinaForte. Stel vervolgens vast of je een maximale hypotheek nodig hebt. Aan de hand daarvan kan alvast een aantal banken worden weggestreept. Op basis van een gedegen analyse maak je nu een top 5 van meest geschikte banken.

De laatste en belangrijkste stap is een (oriënterend) gesprek met een specialist van FinaForte. Hij of zij kan je verder helpen bij het zoeken van een ZZP hypotheek die aan alle wensen voldoet. Dit eerste gesprek is geheel gratis en geeft inzicht in de mogelijkheden voor de toekomst. Mocht je voor die tijd al vragen hebben, dan kun je altijd even contact opnemen met een van onze ondernemersspecialisten.

Ben je sinds kort of al langere tijd werkzaam als ZZP’er en ben je op zoek naar een ZZP hypotheek? FinaForte helpt je graag in je zoektocht naar een hypotheek voor je nieuwe woning. Een hypotheek voor ZZP is mogelijk, ook als je misschien denkt dat dit niet het geval is. Maximale hypotheek ZZP’er berekenen? Dan ben je bij onze hypotheekadviseurs aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor hypotheekadvies gericht op ZZP’ers. Wij geloven in jouw onderneming en staan je daarom graag bij in het realiseren van een hypotheek voor je droomwoning.

Een hypotheek als ZZP, lastig of niet?

Hoelang moet ik ZZP zijn voordat ik een hypotheek krijg? Het is een vraag die veel ZZP’er zichzelf stellen. Veel ZZP’ers denken dat ze minimaal voor 3 jaar aan jaarcijfers dienen te overleggen voordat ze in aanmerking komen voor een hypotheek. Dat zorgt er veelal voor dat ze niet bezig zijn met woningen kijken. Toch is er vaak meer mogelijk als ZZP’er dan je denkt. De bank kijkt namelijk niet alleen naar je cijfers uit het verleden, maar ook naar hoe de verwachting is dat je gaat presteren in de komende jaren. Maximale hypotheek ZZP’er berekenen? De hypotheekadviseurs van FinaForte staan tot je beschikking. Zorg dat je je cijfers bij de hand hebt.

Welke banken bieden ZZP Hypotheek aan?

Er zijn verschillende banken waar je terecht kunt voor een nieuwe hypotheek als ZZP’er. Banken met wie we samenwerken, zijn bijvoorbeeld Aegon, ABN AMRO, Regiobank, Delta Lloyd en nog veel meer andere banken. Een hypotheek eenmanszaak is altijd realiseerbaar als je stabiele cijfers hebt en de vooruitzichten ook positief zijn. Wij gaan dan ook graag met jouw cijfers aan de slag om te kijken bij welke bank jij een hypotheek kunt afsluiten voor je nieuwe woning. Wij zullen altijd een bank vinden bij wie jij je ZZP hypotheek kunt onderbrengen.

Hoelang moet ik al ZZP’er zijn?

Als je in loondienst bent, kijkt een bank naar het salaris dat je verdient en of je een vast contract hebt. Of dat er in ieder geval de intentie is vanuit jouw werkgever om met jou door te gaan. Als ZZP’er werkt dat anders. Een bank kijkt altijd naar de cijfers van de afgelopen 3 jaren. Toch kun je al vanaf 1 jaar ZZP’er zijn bij ons terecht en soms al vanaf 6 maanden. Het inkomen ZZP voor hypotheek wordt meegenomen in het bedrag dat je maximaal kunt lenen om een woning te financieren. Heeft de bank een goed gevoel en een positieve indruk van hoe jouw onderneming er de komende jaren uitziet? Dan zijn er volop mogelijkheden om je hypotheek bij een bepaalde bank onder te brengen. FinaForte kijkt daarom graag met je mee.

Voorbeeld berekening ZZP hypotheek

Om je een indruk te geven hoe de maximale ZZP hypotheek wordt berekend, kun je hieronder een voorbeeld berekening terugvinden. Stel je voor dat je in de afgelopen jaren de volgende winst hebt behaald:

Jaarcijfers 2013: € 40.000,-
Jaarcijfers 2014: € 55.000,-
Jaarcijfers 2015: € 67.000,-

Het laatste jaar 2015 wordt als leidraad gezien voor je financiering. Dit betekent dat de bank het gemiddelde neemt van de afgelopen 3 jaren. Het laatste jaar wordt daarin als leidraad genomen voor het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor een nieuwe ZZP hypotheek. Nogmaals, ook als je nog niet 3 jaar ZZP’er bent, wil een bank schappelijk zijn en met je meedenken inzake een financiering voor een woning.

ZZP hypotheek berekenen

Wil je een ZZP hypotheek berekenen om erachter te komen of het kopen van jouw droomwoning realiseerbaar is? Een hypotheek ZZP kun je eenvoudig berekenen via onderstaande berekentool. Hierdoor wordt direct duidelijk welk bedrag je kunt lenen en of er mogelijkheden zijn om een ZZP hypotheek af te sluiten. Je kunt je cijfers van de afgelopen erbij pakken of contact opnemen je boekhouder om bepaalde cijfers aan jou te overleggen. Dit helpt bij het berekenen van je maximale hypotheek.

Gratis oriënterend gesprek

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een ZZP hypotheek in jouw situatie? Neem contact op met de hypotheekadviseurs van FinaForte. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd en hebben de nodige jaren ervaring. Ze weten als geen ander waar je op moet letten bij het afsluiten van een ZZP hypotheek als je ZZP’er bent. Zowel voor een ZZP hypotheek berekenen als het daadwerkelijk realiseren van de ZZP hypotheek, ben je bij ons op de juiste plek. Schroom daarom niet om advies in te winnen bij ons kantoor. Het eerste gesprek is altijd gratis!

100% onafhankelijk

Specialist in hypotheken voor ZZP'ers

Altijd de laagste hypotheekrente

Meer dan 95% slagingskans

Na 6 maanden al hypotheek mogelijk

Geselecteerde ZZP Hypotheken

Altijd een gratis oriënterend gesprek

Weten wat uw mogelijkheden als ZZP’er zijn?

Bel ons op 075-2040032

Plan een gratis oriënterend gesprek!

hypotheek voor ondernemers 1
hypotheek voor ondernemers 1
hypotheek voor ondernemers 1
hypotheek voor ondernemers 1
hypotheek voor ondernemers 1
hypotheek voor ondernemers 1

Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 075-2040032

 

Ik wil een gratis gesprek
Het team van FinaForte staat voor u klaar
Waldy Pollack

Waldy Pollack

Directeur

 
Michel Lindenburg

Michel Lindenburg

Ondernemer Specialist

 
Jack Bleijendaal

Jack Bleijendaal

Ondernemer specialist

 
Femke van Heusden

Femke van Heusden

Hypotheekacceptant

 
Alexander Lendfers

Alexander Lendfers

Ondernemer specialist

 
Daniel Krabbenbos

Daniel Krabbenbos

Ondernemer specialist

 
Liselore van Twuijver

Liselore van Twuijver

Hypotheekacceptant

 
Liesbeth Nuse

Liesbeth Nuse

Belastingadviseur & Ondernemer Specialist

 

Vestiging Heemskerk

Vestiging Amsterdam

Vraag vandaag nog een gratis vrijblijvend gesprek aan of bel ons op 075-2040032

Ik wil een gratis gesprek